Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19.06.2017. u 12:44

Da nije bilo njega, ne bi bilo ni fontana. Zato valjda i smije u njima ohladiti noge

Da, zelene površine mogu i smiju biti uzurpirane. Nikako drugačije nego nasilno.

Bagerima, naravno. Parkovi u kojima se igraju djeca također mogu i smiju biti ograđeni žicama, a onda logično i naš novac smije biti proslijeđen za brojne projekte koji većini neće služiti. Jer to smo sami odlučili. Kako drugačije nego na lokalnim izborima, pa se sada s posljedicama vlastitog odabira očigledno moramo miriti. I šutjeti. Tako je to. Nema smisla mrmljati o službenicima koji postavljaju žicu kao ogradu niti u budućnosti stražariti u kvartovskim parkovima onako kako su to stražarili stanovnici Savice. Još manje smisla ima gradonačelniku Bandiću na teret stavljati činjenicu da je prekršio komunalni red – onaj isti koji zna napamet i koji je, uostalom, i sam odobrio.

Naime, gostujući u emisiji Bandić je izuo cipele, skinuo čarape i stao u svoje fontane. Namočio je u svojim miljenicama u Ulici Hrvatske bratske zajednice, noge, rashladio se od užurbana dana. A to rashlađivanje je zabranjeno, i to po Odluci o komunalnom redu. No zašto bi prvi čovjek grada trebao uopće mariti za usvojene odluke, članke koji ne propisuju kaznu, kada je on ionako ispisao zagrebačku povijest?! Uostalom, da nije bilo njega, ne bi bilo ni fontana. Ako ga već zbog polovice građana (oni koji su za njega glasali, ali i oni koji nisu izašli na izbore) ne možemo prozivati onda ga barem možemo pitati: Je li se ikada okupao u rimskim fontanama budući u Rim odlazi često na službena putovanja ili je noge hladio u bečkim fontanama? Ako jest, je li zbog rashlađivanja platio kaznu od 240 eura? Zasigurno nije.

Ali ga to nije omelo da stane u svoje fontane. I odluči da ni ubuduće neće, kao što nije do sada kažnjavao građane zbog kupanja u njima. No zato će, jer se to može, šef redara Juroslav Dragun prvom prilikom Zagrepčanima poručiti da je kupanje u fontanama (naročito onim povijesnim) stvar kućnog odgoja. Šteta da to nije izgovorio pred šefom.    

 

Komentara 23

KA
kažemja
13:42 19.06.2017.

Neka , izabrali ste ga imajte si ga . Još najmanje 4 godine , ali vjerojatno i više.Prilike je bilo da ga se makne ali ne , teško je bilo dignuti guzicu i odvući se do birališta. A ovo što on namače noge je najmanji problem .....

BI
billynik
13:02 19.06.2017.

Svaki dan me iznenadite koliko nisko možete pasti.

PR
prarvat
14:35 19.06.2017.

Treba staviti tekući sapun u nekom lijepom dizajnu da se mogu oprati noge.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije