Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb: SDP proširuje Skupštinu komunalnog diva za osam novih članova

Bandić gubi apsolutnu kontrolu u Holdingu

Milan Bandić
Patrik Macek
06.10.2009.
u 21:18

Većina naših sugovornika smatra da će Milan Bandić, kao pragmatičan političar, svoj poraz prihvatiti mirno, a možda iz njega čak i profitirati.

Klub zastupnika SDP-a na idućoj će sjednici Gradske skupštine predložiti proširenje Skupštine Zagrebačkog holdinga koju je dosad činio samo jedan član – gradonačelnik Milan Bandić.

Nema informaciju
SDP će mu ostaviti predsjedničko mjesto, ali odluke će morati donositi zajedno s još novih osam članova.

Prijedlog će, doznajemo, proći jednoglasno jer oporbenjaci već dugo traže proširenje Skupštine Holdinga. Time će se ostvariti velika želja predsjednika SDP-a Zorana Milanovića – Bandiću će iz ruku oteti najdražu “igračku”. Proširenje Skupštine zapravo znači kraj ere Bandićeve apsolutne kontrole Zagrebačkog holdinga i njegovih 5,3 milijarde kuna godišnjih prihoda.

– Do mene kao predsjednika Skupštine Holdinga takva informacija nije došla. Ipak, možete biti sigurni da ću uvijek postupati u skladu sa zakonom – rekao je gradonačelnik Milan Bandić koji je ili užasno neobaviješten o onome što mu sprema Gradska skupština ili svjesno laže.

Većina naših sugovornika smatra da će Milan Bandić, kao pragmatičan političar, svoj poraz prihvatiti mirno, a možda iz njega čak i profitirati. Za nekoliko mjeseci, kada financijska situacija u Holdingu bude na rubu katastrofe, kažu, Bandić će mirne duše moći reći: Čujte, dok sam ja bio Skupština Holdinga, sve je štimalo, a vi se sada vadite kako god znate i umijete. Ima i onih koji misle drukčije i tvrde da se Bandić neće tako lako odreći Holdinga.

– Mislim da će pokušati pravno osporiti odluku Gradske skupštine – rekao je Darinko Kosor, zastupnik HSLS-a. Naime, stvar je u tome da Bandić može pokušati osporiti odluku Gradske skupštine pozivajući se na Zakon o trgovačkim društvima. Ali postoji i Zakon o lokalnoj samoupravi koji kaže da Gradska skupština imenuje i postavlja skupštine trgovačkih društava u vlasništvu Grada, a Zagrebački holding to jest. Taj je zakon lex specialis i jači je od prvospomenutog koji spada u opće zakone. Uostalom, Ministarstvo uprave već je dalo svoje mišljenje koje ide na ruku Gradskoj skupštini.

Upitan tek Josip Kregar
Doznajemo da će HNS, HDZ i klub zastupnika HSS-HSLS-a dobiti po jedno mjesto u novoj Skupštini Holdinga. Dvojba je tek hoće li svih preostalih pet mjesta SDP zadržati za sebe ili će jedno dobiti i Josip Kregar.

Doznajemo da će svih osam novih članova biti “unovačeno” iz Gradske skupštine. HNS-ove interese branit će Radimir Čačić, HDZ-ove Jasen Mesić ili Danira Bilić, a klub zastupnika HSS-HSLS-a predložit će najvjerojatnije Darinka Kosora ili Darka Vuletića. Rasprava o proširenju Skupštine Zagrebačkog holdinga vodit će se 29. listopada na sjednici Gradske skupštine.

Ključne riječi

Komentara 28

MO
momak23
22:00 06.10.2009.

Pritišće Zoky sa svih strana da \"ujalovi\" bandića ali nikako ne uspijeva..Sad će se Milan i bez dozvole sdpa kandidirati za predsjednika a i predsjednika zagrebačkog sdpa..Iako je drug Zoky predsjednik stranke uvelike mu dignitet narušava mali hercegovac koji je ipak najveći u sdpu..

OB
-obrisani-
02:41 07.10.2009.

Te kontrole nad Holdingom on se odrice dobronamjerno, jer Hoding je danas opljackan i na putu je u propast.On se sad samo ogradjiva od Holdinga i od odgovornosti za pljacku istog. fuj!

FR
fratela
09:05 07.10.2009.

Najtragičnije je za Bandića što gubi kontrolu sam nad sobom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije