Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MJERE PROTIV KORONAVIRUSA

Bandić brani Kalinića: Prije ću ja biti smijenjen nego on. Zaštićen je kao lički medvjed

Milan Bandić
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
17.03.2020.
u 12:27

– Ovo je test koji svi moramo položiti – istaknuo je gradonačelnik i dodao: – Moramo biti spremni na suradnju kako nitko ne bi bio uskraćen. Hladna glava, razboritost i slušajte stručnjake. Mi držimo stvari pod kontrolom.

Gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić obratio se javnosti na konferenciji za medije u vezi s pandemijom koronavirusa. 

– Papa Franjo kazao je u božićnoj čestitki proročanski i sad je vrijeme da ga citiramo: Svi moramo biti spremni na suradnju, nitko se ne smije osjećati uskraćenim i to je imperativ grada. Suradnja na svim razinama – kazao je Bandić.. 

Podsjetio je starije građane da ne izlaze ako ne moraju i da ih treba sačuvati te zahvalio svim zdravstvenim djelatnicima. 

Milan Bandić
1/8

– Ovo je test koji svi moramo položiti – istaknuo je gradonačelnik i dodao: – Moramo biti spremni na suradnju kako nitko ne bi bio uskraćen. Hladna glava, razboritost i slušajte stručnjake. Mi držimo stvari pod kontrolom. 

Upitan hoće li Zagreb zatvoriti ugostiteljske objekte kao neki drugi gradovi, Bandić je kazao: – Kad se povuče zadnji potez, onda je to – to. Bio sam izvan grada kad se to predložilo. Ja nisam bio konzultiran, inače se to ne bi dogodilo. Ima vremena za to. 

Istaknuo je kako ne treba Pavle Kalinić dati ostavku i kako nema potrebe za to. 

– Prije ću ja biti smijenjen nego Kalinić. Zaštićen je kao lički medvjed. 

Ravnatelj HZJZ "Andrija Štampar" Zvonimir Šostar rekao je da se jučer popodne krenulo s testiranjem te da je do danas desetak pacijenata obavilo testiranje.

– Imamo kapacitet provesti oko 100 testova dnevno, iako mislimo da će to u bliskoj budućnosti biti premalo – rekao je Šostar, nadodavši da su do sada epidemiolozi proveli 2209 zdravstvenih nadzora i obradili 506 kontakata potvrđenih i "vjerojatno pozitivnih" kontakata.

Za pacijente će se uspostaviti, kaže, i psihološka pomoć.

Pročelnik Gradskog ureda za Zdravstvo Vjekoslav Jeleč podsjetio je da je za Zagrepčane uspostavljeno šest ambulanti i besplatni telefon 0800 9999 koji je otvoren 24 sata dnevno.

– Naši građani dobit će sve neophodne informacije vezane za koronavirus, sve što ih interesira. U posljednja 24 sata imali smo oko 800 poziva – kazao je Jeleč, nadodavši ako ta linija postane "zagušena", da će se vrlo brzo uspostaviti i druga. 

Ključne riječi

Komentara 34

Avatar Grunf
Grunf
12:19 17.03.2020.

žalosno je da je to tako, ionako u gradu i holdingu su svi zaštićeni ne kao lički medvjedi nego kao vukovi,a i tako se ponašaju......o ovoj dvojici spomenutih ionako imam samo najgore riječi koje nisu za portal jer odmah slijedi crni karton

MI
Mia0900
12:10 17.03.2020.

Ima vremena za zatvranje kafića? pa vi zaista niste normalni.

Avatar morski
morski
12:42 17.03.2020.

Kakve su ovo gluposti. Dugo nije bio važan, pa da i on nešto kaže, pa makar i glupost. Sva sreća da imamo par ljudi koji mogu voditi ovu krizu na državnoj razini. Ovi drugi će prvi počet plakat, i staviti glavu u pjesak, kada stvarno zagusti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije