Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stanari Pantovčaka najuporniji u borbi protiv naplate

Agonija Zagrebparkinga - građani prosvjeduju, a oni i dalje po svome

parking
Arhiv VL
18.12.2009.
u 08:36

Grad moli stanare da ne prosvjeduju i obećava nova parkirališna mjesta. Stanari Pantovčaka traže da im se ponovno omogući parkiranje na oba pločnika duž cijele ulice te da ih Zagrebparking prestane terorizirati.

Problemom manjka parkirališnih mjesta na Pantovčaku bavio se jučer skupštinski Odbor za komunalno gospodarstvo. Pobunjeni stanari svoje su argumente suprotstavili onima Ureda za promet i Zagrebparkinga.

Dosta je teroriziranja

Naime, otkako je u srpnju parkiranje zabranjeno duž cijele Ulice Pantovčak, osim na zapadnom pločniku od Britanskog trga do Hercegovačke, gdje je iscrtano 86 mjesta, stanari neprestano prosvjeduju tvrdeći da je tih 86 mjesta premalo. Traže da im se ponovno omogući parkiranje na oba pločnika duž cijele ulice te da ih Zagrebparking prestane terorizirati.

– Pantovčak je stambena zona, a u 21. stoljeću život bez automobila gotovo je nemoguć. Tražimo da se iscrtaju mjesta s obiju strana ulice. Neka ih slobodno naplaćuju, a nama omoguće kupnju stanarskih karata. Predlažemo da se na jednoj strani ostavi dovoljno mjesta na pločniku za prolaz pješaka, majki s kolicima i invalida, a s druge strane neka se parkirališna mjesta iscrtaju tik do kuća – predložila je Ana Marija Šare, stanarka Pantovčaka. Direktor Zagrebparkinga Mate Kraljević rekao je da je na Pantovčaku godinama postojao problem jer pješaci i invalidi zbog vozila parkiranih na pločniku nisu mogli prolaziti.

– Ne dižemo mi automobile jer nam se tako prohtjelo, već isključivo po nalogu prometne policije ili komunalnog redarstva – rekao je Kraljević.

Rješenje su nove garaže

Članovi Odbora za komunalno gospodarstvo zadužili su Ured za promet da u “razumnom roku” u suradnji s građanima i Vijećem gradske četvrti nađe rješenje za iscrtavanje što više novih parkirališnih mjesta, a stanare su zamolili da se u međuvremenu suzdrže od prosvjeda i blokada prometnica. Kraj nezadovoljstvu sve većeg broja građana režimom parkiranja pročelnik Ureda za promet Davor Jelavić vidi u izgradnji garaža.

– Problem bi riješile garaže u užem središtu i rubnim dijelovima središta grada. Primjerice, garaža na Britancu riješila bi problem stanara Pantovčaka – smatra Jelavić, ali priznaje da uopće ne zna planira li se tamo gradnja garaže.

 

Komentara 20

MA
maraton
13:37 18.12.2009.

Ma kako lipo zvući:od Britanca do Hercegovačke.Na koju se visinu digla Hercegovačka ulica, i kako to lipo zvući.A kako zna Ljubušak di je Pantovčak?Možda mu je pokaza zemljak Jelavić samo da se ne izgubi.A vi zagrepćanci, sa novcima od parkinga plaćate Bandićevu kampanju jer mu je nestalo novaca, a kako on zna da vi njega puno volite onda se nećete ljutiti na cijena parkinga.Eto šta je Zagreb?Nema razlike između Livna ili Tomislavgrada od Zagreba.Isti vladaju.

ST
stipe11
19:33 18.12.2009.

Sanader je izdao stavove izvornog HDZ-a i odrekao se predsjednika Tuđmana što je dovelo do rasula HDZ-a iz kojega su izišla tri predsjednička kandidata - Hebrang, Vidošević i Primorac. Ta sva tri kandidata pozivaju se na haškog krivokletnika Mesića, što ne može biti politika HDZ-a. Oni imaju blagoslov Mesića, a ja Crkve, rekao je Tuđman. Da LIJEPA ostane NAŠA! MIROSLAV TUĐMAN HRVATSKI PREDSJEDNIK

TV
tvrtko3
10:11 18.12.2009.

Ovo je već šizofrenija. Kad hoćeš uvesti reda na ulicama da se svak ne parkira gdje hoće, ne valja, kad hoćeš sve te aute staviti u podzemne garaže da na tim istim ulicama ima više mjesta , ne valja. Ajmoo ljudi ko nekad ukinuti sve parkirne zone, zatrpati sve ulaze u postojeće garaže, i tada nitko sretniji od nas. Zagreb je nekad bio Austrougarska provincija. Po duhu to je ostao i danas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije