Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posjet redakciji

Drugi razredi OŠ Gustava Krkleca posjetili Večernji list: Najbolje nam je bilo u studiju i kada smo radili naslovnicu

2b
Foto: Večernji list
1/14
23.04.2024.
u 11:00

Djeca su bila jako znatiželjna te ih je zanimalo koliko treba vremena da se naprave jedne novine, koliko ima novinara u Hrvatskoj, koliko je težak novinarski posao, a dojmio ih se i prostor koji obiluje knjigama, računalima, TV prijamnicima...

Redakciju Večernjeg lista u utorak 23. travnja posjetili su drugi razredi Osnovne škole Gustava Krkleca iz Travnoga. Iako je prijetila jaka kiša, nasreću ih je vrijeme poslužilo te su se nakon doručka u školi sa svojim učiteljicama uputili u redakciju Večernjeg.

Tamo su u dva sata od iskusnih novinara, urednika, reportera, grafičara, videosnimatelja, montažera i fotografa mogli čuti kako se postaje novinar, kako izgleda jedan dan u novinarskom svijetu, što se radi u Večernjem listu, kako izgleda TV studio, kako se snimaju emisije, kako se rade intervjui i još mnogo toga. 

Foto: Večernji list

Također su vidjeli kako nastaje članak za internetsko izdanje, a sudjelovali su i u izradi naslovnice tiskanog izdanja. Tu naslovnicu, s fotografijom svog razreda, uz brojne druge poklončiće dobili su za uspomenu. Djeca su bila vidno oduševljena, postavljala su brojna pitanja, a svi učenici sudjelovali su u mini kvizu te su najbrži i oni s najviše točnih odgovora osvojili i malu slatku nagradu.

Djeca su bila jako znatiželjna te ih je zanimalo koliko treba vremena da se naprave jedne novine, koliko ima novinara u Hrvatskoj, koliko je težak novinarski posao, a dojmio ih se i prostor koji obiluje knjigama, računalima, TV prijamnicima... a mogli su i čuti da Večernji list ove godine slavi 65. rođendan, a internetsko izdanje 25 godina.

Foto: Večernji list

Na pitanje što im se u redakciji najviše svidjelo većina je odgovorila: "TV studio!"

– Najviše mi se svidjelo kada smo bili na televiziji i kada smo vodili intervju – rekla je Miriam, a s njom se složila i Iva koja je pokazala i odlično znanje na mini kvizu.

– Najviše me se dojmilo kada smo radili naslovnicu tiskanog izdanja Večernjeg lista – kazala nam je pak Aylin.

Maksu je također bilo super u studiju, posebno kad su se "malo glupirali".

Foto: Večernji list

– Meni se svidjelo što ima puno knjiga i što su nam rekli da moramo puno čitati – rekao je Robert, a njegova brata Dominika također je oduševilo što ima puno knjiga.

Učiteljicama je posjet redakciji također bilo lijepo iskustvo, a najviše im svidjelo što su djeca upoznala još jednu vrstu zanimanja.

Foto: Večernji list

– Možda netko od njih jednog dana odluči postati novinar – rekla je učiteljica Ivana kojoj se, kao i njezinim kolegicama, svidjelo što u redakciji ima jako puno knjiga. 

– Ja sam došla iz Turske, ali meni je hrvatski jezik predivan – otkrila nam je Arin pa smo se svi složili da je hrvatski jezik zaista predivan i da stoga odmalena treba puno čitati jer, bez obzira na to što radili u budućnosti, poznavanje materinskog jezika je pravo bogatstvo.

Foto: Večernji list

Erika su pak oduševili velika zgrada i ogroman prostor. – Sviđa mi se ova velika zgrada –  rekao je, dok je Dunja istaknula da joj je u školi najdraži predmet matematika. Iris pak kaže da najviše voli hrvatski jezik i likovni.

– Meni se sviđa zgrada jer je pored vrtića u koji ide moj brat Toni – rekla je Gabi.

Sofija nam je pak otkrila da bi i ona voljela biti novinarka jer je i njezina majka novinarka. I Eni je izrazila želju da bude novinarka jer se "može biti na televiziji i ima jako puno posla". 

A da se za budućnost hrvatskog novinarstva ne trebamo brinuti, dokazuje i mala Eva koja bi također htjela biti novinarka jer, kako kaže, obožava pisati i čitati. 

– Super nam je bilo! Htjeli bismo opet doći – uglas je uzviknulo svih sedamdesetak djece koju su, naravno, razveselili i slatkiši kojima su se zasladili. 

 

Foto: Večernji list

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije