Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANI MEDA U TOPUSKOM

Vrhunski kestenov med brend je naših pčelara

23.02.2009.
u 17:43

Trodnevna smotra meda i pčelinjih proizvoda okupila je u Topuskom oko 40 izlagača. Tradicionalnim priznanjima Zlatna pčela okitili su se Darko Ozimec za cvjetni, Božo Đurđević za bagremov, Ivica Škovrlj za kestenov med i Viktor Kastmiler za amorfu i metvicu, a s najviše bodova šampionom ovogodišnje Zlatne pčele proglašen je Viktor Kastmiler.

Prvi počeli s ekomedom
Od 15 uzoraka kestenova meda najboljim je proglašen med Matije Lenca. Ovogodišnjoj smotri nazočili su Krešo Kuterovac, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, saborska zastupnica Marijana Petir i Martin Kranjec, predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza. – Naša županija je prva u Hrvatskoj počela proizvoditi eko-med, a i prvi u Hrvatskoj dajemo poticaj za eko-pčelare i nije tajna da upravo naši pčelari osvajaju brojna priznanja na nacionalnoj razini kada je riječ o kvaliteti meda, posebno kestenovog – rekla je M. Petir. Tri dana svi slobodni prostori hotela Toplica bili su ispunjeni štandovima s medenim proizvodima. Već po tradiciji, ocjenjivali su se kolači od pčelinjih proizvoda.

Grah s cvjetnim prahom
U kategoriji kremastih kolača najbolja je bila torta Bingo košnice, Petrinjke Zdenke Barač. Posebno iznenađenje pripremili su djelatnici hotela ponudivši na degustaciju grah s cvjetnim prahom i palačinke s različitim vrstama meda. Bal pčelara garnirali su mladi članovi topuske Dvorske lepeze, a sve je zaključeno svečanom večerom nazvanom “Med i mlijeko”.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?