Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDP ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

'Župan Kožić zdravstvene djelatnike koristi za svoju kampanju, a stanovnici na preglede moraju u Zagreb'

Kandidat za župana Zagrebačke županije Mihael Zmajlović održao konferenciju za medije
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
09.04.2021.
u 14:51

Problemom smatraju i dinamiku cijepljenja, nakon što je 250 cjepiva podijeljeno djelatnicima zračne luke suprotno nacionalnom programu cijepljenja

Oštro osuđujemo pokušaj uvlačenja zdravstvenih djelatnika u predizbornu kampanju, što je danas napravljeno po nalogu župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića, priopćili su danas iz SDP-a Zagrebačke županije, čiji je kandidat za župana Mihael Zmajlović. 

- Kožić se na ovaj način pokušava sakriti od svoje izravne odgovornosti za loše stanje u zdravstvu Zagrebačke županije na koje upozoravam ja kao protukandidat, ali i drugi gradonačelnici i stanovnici Zagrebačke županije. Pritom nitko ne spominje zdravstvene radnike, već odgovornost i lošu organizaciju“ – komentirao je Mihael Zmajlović.

- Ravnatelj Doma zdravlja je ustvrdio kako imamo najbolji zdravstveni sustav na svijetu, a onda odmah rečenicu nakon toga da Zagrebačka županija ne može osigurati dovoljan broj zdravstvenih djelatnika, unatoč tome što im nudi dodatne povlastice poput subvencije stambenih kredita, subvencija vrtića i službeni automobil na raspolaganju 24 sata. Kakve povlastice nudi postojećim zdravstvenim radnicima, osim što se skrivaju iza njih, upitao je Zmajlović.

Stanovnici Zagrebačke županije za većinu pregleda i dalje moraju u Zagreb, zbog toga što u domovima zdravlja na području županije nedostaje zdravstvenih djelatnika. U 20 godina nije izrađen niti jedan dom zdravlja, riješena je tek energetska obnova na tri objekta uz vanjsko sufinanciranje, a upitno je kako će se sanirati šteta od potresa na županijskim zdravstvenim objektima koja je procijenjena na 13,3 milijuna kuna, govore u priopćenju te nadodaju kako u Svetoj Nedjelji s 18.000 stanovnika nema nijedan dom zdravlja, kao ni Hitne pomoći. 

Problemom smatraju i dinamiku cijepljenja, nakon što je 250 cjepiva podijeljeno djelatnicima zračne luke suprotno nacionalnom programu cijepljenja.

- Umjesto da novac ulože u sufinanciranje timova hitne službe za gradove i općine, župan Kožić se radije odlučio za kupovinu skupe privatne kuće u Velikoj Gorici za 1.7 milijuna kuna, u kojoj su sada smješteni ravnatelj hitne i njegovo administrativno osoblje.
Nedostaje i uređaja pa tako primjerice stanovnici Svetog Ivana Zeline nemaju rendgen. S druge strane u Jastrebarskom postoji uređaj, ali nema djelatnika pa se nalazi moraju slati u Samobor i čekati tjedan dana. Stvari su krajnje ozbiljne u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri, u kojoj je smješteno stotinjak teško bolesne djece, a zgrada je teško je stradala od potresa i ima žutu naljepnicu, govore.

Primorsko-goranska županija ide u strogu karantenu: Zatvaraju se ugostiteljski objekti, škole prelaze na online nastavu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije