Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijer o zahtjevu predsjednice

'Platit ćemo inauguraciju bez komentara, iako bih mogao komentirati'

Inauguracija Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
19.03.2015.
u 17:03

Ne, nećemo mi platiti, platit će hrvatski porezni obveznici, kazao je Milanović

Upitan hoće li Vlada platiti troškove inauguracije predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, premijer Zoran Milanović danas se u Bruxellesu jedva suzdržao od toga da ispadne kritičan i s time u vezi.

– Predsjednica je to zatražila i mi ćemo to platiti. Bez komentara. Mogao bih to komentirati, neke ovaj… ali neću. Platit ćemo. Ne, nećemo mi platiti, platit će hrvatski porezni obveznici. Za sve koji su bili na inauguraciji – rekao je premijer Zoran Milanović.

Podsjetimo, Ured predsjednice RH ministru financija, Borisu Lalovcu ispostavio je troškove za svečanost inauguracije koja je održana sredinom veljače. Troškovi iznose 590.000 kuna, još nisu podmireni, a specifikacija pokriva sve stavke, od iznajmljivanja stolaca, cateringa, iznajmljivanja razglasa i sl.

Prije pet godina Pantovčak je dao akontaciju za inauguraciju Ive Josipovića, ali je Vlada namirila cijeli iznos, a bila je riječ o 606.000 kuna – iz proračuna, odnosno iz sredstava proračunske pričuve.

>> Predsjednica ispostavila Vladi 590.000 kuna troškova

>> Milanović optužio Grabar-Kitarović za cinkarenje kod Merkel i manipuliranje oko Tita

Komentara 108

LI
lipnjak
17:27 19.03.2015.

A tko placa Mesica druze Milanovicu,vlada ili narod ??

ST
stric5
17:15 19.03.2015.

..hrvatski porezni obveznici su platili i njegov privatni let sa Državnim avionom .....hrvatski porezni obveznici platili su i njegov izlet u Australiju ....stvarno nisan siguran da je ovaj normalan....

FN
Fr@njo
17:19 19.03.2015.

Hrvatski drzavljani koji su uzivali u cinu inaguracije nase, nase hrvatske Predsjednice, udruzimo se i platimo Zokiju te troskove.Cijena toga nam je premalo za trenutke ponosa . Sakupit cemo i Zokiju za troskove zrakoplova za sve cesca njegova putovanja nana otok Krk.Jer za vrijeme njegove uzivancije , barem ga ne slusamo i ne gledamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije