Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SNIMILI FILM PO NJEMU

Zloglasnog serijskog ubojicu otkrili nakon 30 godina, no neće mu suditi

Ilustracija
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
18.09.2019.
u 18:31

Ubojica, kojeg su nazivali Davitelj iz Hwaseonga, u tom je gradu na sjeverozapadu zemlje krajem osamdesetih i početkom devedesetih silovao i ubio najmanje 10 žena od 14 do 71 godine. Po njemu je snimljen poznati film "Sjećanja na ubojstvo" iz 2003. godine

Serijski ubojica koji je prije 30-ak godina u Južnoj Koreji silovao i ubio najmanje deset žena konačno je identificiran, ali ne može biti procesuiran zbog - zastare. 

Muškarac u pedesetim godinama čije ime nije odmah objavljeno inače je bio inspiracija za poznati film "Sjećanja na ubojstvo" iz 2003. godine, jedan od najpopularnijih južnokorejskih filmova. Trenutno se nalazi u zatvoru zbog počinjenja sličnog zločina, no nije jasno je li već osuđen, prenosi BNO.

Ubojica je identificiran nakon što je došlo do poklapanja DNK prikupljene iz donjeg rublja jedne od žrtava s njegovom, izvijestila je policija, koja bi više detalja trebala objaviti tijekom četvrtka.

Ubojica, kojeg su nazivali Davitelj iz Hwaseonga, u tom je gradu na sjeverozapadu zemlje krajem osamdesetih i početkom devedesetih silovao i ubio najmanje 10 žena od 14 do 71 godine

Međutim, unatoč identifikaciji čini se da će ubojica ne može biti gonjen za ta ubojstva jer je u vrijeme njihova počinjenja za tu kategoriju zločina na snazi bila zastara od 15 godina. Zastara je u međuvremenu povećana na 25 godina pa 2015. konačno ukinuta, ali ta odluka ne može se primjenjivati retroaktivno.

VIDEO Ubojstvo na Kajzerici:

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar WOP22
WOP22
22:05 18.09.2019.

heide sad dezurni pljuvatori popljujte koreanske zakone i proglasite ju naj gorom drzavom na svijetu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije