Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Županijska priznanja

Zlatne kune Ergi, Simplexu i Đuro Đaković Montaži

Slavonski Brod: Svečanost dodjele Plaketa Zlatna kuna za 2023. godinu
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/5
05.10.2023.
u 11:49

U Brodsko-posavskoj županiji lani je poslovalo 2.388 poduzetnika s 20.231 zaposlenih

Županijska gospodarska komora i ove je godine dodijelila priznanja "Zlatna kuna" najuspješnijim trgovačkim društvima u Brodsko-posavskoj županiji za poslovanje u protekloj godini dodijeljene plakete "Zlatna kuna". Priznanja se dodjeljuju za uspješnost u poslovanju i doprinos hrvatskom gospodarstvu, a ovogodišnji dobitnici su "Erga" iz Vrpolja u kategoriji malih, "Simplex" u kategoriji srednjih i Đuro Đaković Montaža u kategoriji velikih trgovačkih društava.

Osim navedenih, priznanja su dodijeljena i tvrtkama te institucijama koje ove godine slave jubilarne obljetnice, a to su Ergo klamerice iz Lužana za 50 godina rada i postojanja, Dam-daj d.o.o. za 30 godina postojanja, Autodom-Vidaković za 30 godina, Pučko otvoreno učilište Libar za 20 godina i Pučko otvoreno učilište AMC Nova Gradiška za 20 godina postojanja.

U Brodsko-posavskoj županiji prošle je godine poslovalo 2.388 poduzetnika koji su zapošljavali 20.231 djelatnika, što je 6,6 posto više u odnosu na godinu ranije. Prošlogodišnja neto plaća zaposlenika u Brodsko-posavskoj županiji iznosila je 6.269 kuna i bila je 7,6 posto veća u odnosu na 2021. godinu. Županijski su poduzetnici lani ostvarili prihode u iznosu od 14,3 milijarde kuna, rashode u iznosu od 13,3 milijarde kuna i neto dobit u iznosu od 880,6 milijuna kuna.

Među prvih deset tvrtki u Brodsko-posavskoj županiji po broju zaposlenih bili su Đuro Đaković Montaža sa 795 zaposlenih na prvom, Đuro Đaković TEP sa 717 na drugom i ĐĐ Specijalna vozila s 515 radnika na trećem mjestu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije