Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRILAGODITE BRZINU

Zimski uvjeti na cestama: Snijeg stvara probleme u prometu

snijeg, cesta, promet
Goran Kovacic/pixsell
04.01.2017.
u 23:22

Vozače upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Snijeg usporava vožnju mjestimice u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji. Zbog niskih temperatura moguća je poledica na cestama u unutrašnjosti, osobito na mostovima i nadvožnjacima, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK) u 23 sata. 

Vozače upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog zimskih je uvjeta zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Lici: DC42 Poljanak(g.ž.KA)-Poljanak (g.ž.LS), DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5203 Sučević-Srb, ŽC5199 Šušanj-Štirovača, ŽC5126, ŽC5140 i sve lokalne ceste na području Krasna.

Zabrana vrijedi i na LC59122 Ledenik i LC59123 Konjsko te na svim lokalnim i županijskim cestama na području općina Lovinac i Perušić.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, poslije čvora Jankomir u smjeru naplate Zaprešić (od 3.+800 km do 4.+800 km) vozi se usporeno, jednim trakom, zbog radova.

Pojačan je putnički promet - ulazak na Bajakovu, a izlazak na Bregani i Macelju. Izlazak teretnih vozila pojačan je na graničnom prijelazu Pasjak.
Trajekti i katamarani plove redovito.

>> Crveno upozorenje: Hrvatska pred iznimno hladnim valom, temperature će pasti do -20

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije