Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez kalendara

Zima je stigla, u srijedu temperature ne idu iznad nule

Mraz i magla u Zagrebu (1)
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/5
14.11.2011.
u 11:48

Zagrepčane je jutros dočekalo zimskih -5 Celzijevih stupnjeva, a u Slavonskom Brodu jučer je izmjereno nezavidnih -7 stupnjeva

Iako do kalendarske zime ima nešto više od mjesec dana, čini se da nam je pravo zimsko vrijeme pokucalo na vrata. Temperature su iz jesenskih prešle u prave zimske, a vozači su ovog vikenda prije izlaska na ceste svoje limene ljubimce morali očistiti od mraza. Ni magla koja se nadvila nad većim dijelom Hrvatske ne olakšava situaciju svima onima koje je ova "preuranjena" zima zatekla.

Zagrepčane je jutros dočekalo zimskih -5 Celzijevih stupnjeva, a u Slavonskom Brodu jučer je izmjereno nezavidnih -7 stupnjeva.

Bez obzira na kalendar, prava zima, čini se, ipak je stigla jer ni idućih nekoliko dana jutarnje temperature neće biti iznad nule. Iako će na obali sutrašnje temperature prelaziti 15 Celzijevih stupnjeva, kontinentalnu Hrvatsku "grijat" će prosječnih 8 stupnjeva. Pretežno sunčano na obali neće ništa značiti stanovnicima kontinenta koje će dočekati magla i temperature od -5 do 0 stupnjeva, a najhladniji dan ovoga tjedna, ako je vjerovati prognozama, bit će srijeda kada se središnja Hrvatska ne može ni preko dana nadati temperaturama koje prelaze 0 Celzijevih stupnjeva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije