Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRABAR-KITAROVIĆ

'Zgrožena sam viješću o zlostavljanju i ucjeni maloljetnice'

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
14.10.2019.
u 13:51

Predsjednica se oglasila oko slučaja grupnog silovanja maloljetnice iz okolice Zadra.

Reakcije javnosti ne prestaju stizati nakon jutrošnje objave o slučaju grupnog silovanja tada 15-godišnje djevojke. Sedmorica osumnjičenih iz okolice Zadra pušteni su da se brane sa slobode jer nema opasnosti od ponavlja kaznenog djela, odlučio je jutros tako sudac istrage Ivan Marković. Oko sporne situacije oglasila se i predsjednica Kolinda Grabar- Kitarović.

"Zgrožena viješću o spolnom zlostavljanju i ucjeni maloljetnice, pozivam nadležne institucije i društvo u cjelini da s posebnom pozornošću ustrajemo u borbi protiv svih oblika nasilja, posebice nasilja u kojemu su žrtve maloljetnici", napisala je predsjednica Grabar-Kitarović na svojim društvenim mrežama.

Javnost je zaprepaštena nemilim događajima, a predsjednica poziva na borbu protiv nasilja, pogotovo ako su u pitanju maloljetne žrtve.

"Ne smijemo zatvarati oči nad nasiljem u našem društvu jer se time žrtve dodatno zlostavljaju", dodaje u nastavku.

Podsjećamo, sedam mladića u dobi od 17 do 19 godina sedam puta su, u razdoblju od kolovoza prošle godine do srpnje ove godine, silovali tada 15-godišnju djevojčicu u jednom mjestu pokraj Zadra. Glasnogovornik zadarskog suda priopćio je danas kako dvojica od osumnjičenih nisu privedena ni ispitana jer su maloljetni, a ispitivanje žrtve slijedi nakon što zaprime zahtjev od Državnog odvjetništva. Počinitelji i žrtva žive u istom mjestu, a jedan od njih je bivši dečko danas 16-godišnje djevojke. Snimkama čina počinitelji su ucjenjivali žrtvu te ih iz toga razloga nije prijavila nadležnim službama.

Komentara 89

ZA
zubalo_ankica
15:30 14.10.2019.

Ne budite zlih jezika! Čin je monstruozan i za svaku osudu od svake normalne osobe!

JO
JOHNNY
15:34 14.10.2019.

Ovaj čin za svaku je osudu! No, poštujmo presumpciju nevinosti do okončanja istrage i postupka!

ŠĆ
šćtrlj
17:03 14.10.2019.

HDZ-njara nema pravo biti zgrožena zbog stanja društva koje je proizvela njena stranka. Neka samo i dalje "pjeva" i upada u svlačionice, kad drugih dužnosti očigledno nema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije