Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTKINJA JE PREKINULA

Svećenikova sestra: Majka nije dovoljno pazila na djecu

Željko Kuten
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
29.01.2018.
u 15:34

Župnikova sestra Blaženka Pisačić, svjedočila je da je šaht bio u ograđenom prostoru u kojeg nitko nije zalazio te da dijete nije moglo samo otvoriti vrata koja su vodila prema djelu dvorišta gdje je šaht.

Ispitivanjem petero svejdoka na karlovačkom Županijskom sudu u ponedjeljak je završen dokazni postupak župniku župe “Sveti Juraj Lešće na Dobri” u općini Generalski stol, Željku Kutenu, kojemu se sudi zbog utapanja jednoipolgodišnjeg dječaka u šahtu župnog dvora u veljači 2016.

Nakon što je dokazni postupak završio saslušanjem petoro župljanja, zamjenica županijske državne odvjetnice Ljubica Fiškuš Šumonja djelomično je izmijenila činjenični opis djela u optužnici, zbog čega je na zahtjev obrane rasprava odgođena, kao i očekivano izricanje presude.

Fiškuš Šumonja je rekla da se kvalifikacija djela ni ključne činjenice u optužnici nisu mijenjale, već samo dimenzije šahta i druge tjekom postupka utvrđene činjenice te da to i dalje ostaje "optužnica protiv propusta u općoj sigurnosti, odnosno da je smatrajući da neće doći do štetnih posljedica, propustio poduzeti potrebne mjere i radnje te propisno zatvoriti i osigurati otvor šahta".

Željko Kuten
1/9

Međutim, predsjednica sudskog vijeća, sutkinja Sanda Janković raspravu je prekinula i najavila novu za 08. ožujka, kada se očekuju završni govori optužbe i obrane te izricanje nepravomoćne presude.

Svih petoro danas saslušanih svjedoka, među kojima i župnikova sestra Blaženka Pisačić, svjedočili su da je šaht bio u ograđenom prostoru u kojeg nitko nije zalazio te da dijete nije moglo samo otvoriti vrata koja su vodila prema djelu dvorišta gdje je šaht, kao i da majka nije dovoljno pazila na svoju dvojicu sinova.

Pisačić je bila posebno oštra prema odgovornosti majke, ali ju je sutkinja upozorila da se tu ne sudi majci već Kutenu "za njegove propuste da se osigura šaht" jer se ta okolnost "dovodi u uzročnu vezu sa smrtnim stradavanjem Lovre Bobića", a koji je u župnom dvoru živio sa svojom majkom i više starijih ljudi o kojima je Kuten skrbio.

Komentara 27

ST
Stijena001
16:03 29.01.2018.

Nemam neko misljenje o svecenicima al u ovom slucaju svecenik ne snosi odgovornost nego majka koja ne pazi na dijete koje je tek prohodalo...

Avatar NeNormalan
NeNormalan
16:24 29.01.2018.

ha, ha, ha, čuj ovo: "dimenzije šahta su se mjenjale" pa od čega je taj šaht, elastike?

KG
KG002
16:32 29.01.2018.

Majka tuži župnika radi dobre odštete i to je najodurnije u cijeloj ovoj priči. Samo je lova bitna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije