Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSJEČKI STOŽER:

'Želimo da se otvore dućani bijele tehnike, dječje robe...'

Stožer osječko-baranjske županije
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
20.04.2020.
u 12:17

Iduća dva tjedna se produžuju posebni uvjeti, a onda će se opet raspravljati o mjerama - poručio je Anušić

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić otkrio je na svakodnevnoj konferenciji za mediji nove detalje popuštanja mjera. Istaknuo je da se dogovaraju da pekarnice kreću raditi rano jer tad i imaju najveći promet. 

- Uputili smo zamolbu da se pekarnice otvore rano. Uputit ćemo i dopis da se otvore trgovine s bijelom tehničkom, dječjom odjećom, sve ostale trgovine koje možemo držati pod kontrolom - rekao je župan Anušić.

Kako je upozorio, epidemija je pod kontrolom, no to ne znači da je to gotovo. 

VIDEO: Kako se brinuti o osobama sa sumnjom i potvrđenom zarazom koronavirusom?

-  Jedan krivi potez, jedno krivo druženje može ponovno rasplamsati epidemiju. Nadam se da do toga neće doći. Dolazi prvi svibanj koji će opet izmamiti ljude van, to je ogroman rizik. Postoji način da izađemo van, ali pod svim uvjetima koji se od nas traže. Iduća dva tjedna se produžuju posebni uvjeti, a onda će se opet raspravljati o mjerama - poručio je Anušić, prenosi 24sata. 

Podsjećamo, u posljednjih 24 sata zabilježen je jedan novi slučaj u Osječko-baranjskoj županiji, a do sada imaju ih 110 pozitivnih. 

 

Komentara 2

DA
dam63
13:15 20.04.2020.

Napokon netko normalan. Bravo za Osijek.👍

PU
Pulchrum
21:07 20.04.2020.

Sve je to u redu, ali mene zanima kada će se otvoriti crkveni prostori? Jer, nitko nama nije pomogao u Domovinskom ratu, nego vjera i Krunica, s ono malo streljiva što smo imali kraj jugoslovenske velesile. Što smo sve zaboravili? Oslonit ćemo se na čovjeka? U Svetom pismu piše: Proklet čovjek koji se oslanja na čovjeka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije