Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAN POBJEDE NAD NACIZMOM

Zelenski objavio moćan video: 'Zlo se vratilo. Opet!'

Autori: Vecernji.hr, Hina
08.05.2022.
u 11:40

Nijedno zlo ne može pobjeći od odgovornosti, ne može se sakriti u bunker", dodao je podsjećajući da je nacistički vođa Adolf Hitler proveo je posljednje dane svog života u bunkeru u Berlinu gdje je počinio samoubojstvo u posljednjim danima rata.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski objavio je video iz razorenog grada Borodjanke u kojem je u emotivnom govoru za Dan pobjede kada Europa obilježava službenu predaju Njemačke saveznicima u Drugom svjetskom ratu, poručio je da se zlo vratilo u Ukrajinu.

"Nikad više? Probajte reći to Ukrajini", navodi se u videu u kojem on povlači paralelu rata u Ukrajini danas s borbom protiv fašizma za vrijeme II. svjetskog rata. Život za koji su se vojnici borili u Drugom svjetskom ratu završio je 24. veljače kada su ruske snage izvršile invaziju, naveo je.

 

"Zlo se vratilo. Opet!" rekao je Zelenski. "U drugom obliku, pod drugim sloganima, ali u istu svrhu."

No, rekao je da će Ukrajina i njezine saveznice pobijediti. "Nijedno zlo ne može pobjeći od odgovornosti, ne može se sakriti u bunker", dodao je podsjećajući da je nacistički vođa Adolf Hitler proveo je posljednje dane svog života u bunkeru u Berlinu gdje je počinio samoubojstvo u posljednjim danima rata.

Moskva svoju invaziju na Ukrajinu 24. veljače naziva "posebnom vojnom operacijom" za razoružavanje Ukrajine i oslobađanje od onoga što naziva "nacistima" i antiruskim nacionalistima koje potpiruje Zapad.

Ukrajina i Zapad uzvraćaju da je Rusija pokrenula ničim izazvanu vojnu agresiju.U invaziji na Ukrajinu ubijeno je tisuće ljudi i raseljeno gotovo 10 milijuna ljudi. U Rusiji je Dan pobjede 9. svibnja jedan od najvažnijih nacionalnih događaja u zemlji – sjećanje na ogromne žrtve koje je podnio Sovjetski Savez u borbi protiv nacističke Njemačke.

VIDEO: Zelenski otkrio koji je uvjet za prekid rata: Izostavio jedan detalj koji je do sada bio ključan

Komentara 5

Avatar majkuvam
majkuvam
11:49 09.05.2022.

A tko je više vremena proveo u bunkeru,Putin ili on?Možda priča i o sebi,samo on toga još nije svjestan...

Avatar todorke
todorke
14:55 08.05.2022.

Zlo se u Ukrajni vratilo pre 8 godina. Zelenski će odgovarati pred narodom Ukrajne. Zbog njegove podanosti Americi i unštenju Ukrainskg naroda i raspada države, stiići će ga ruka pravde

Avatar EU Srbin
EU Srbin
18:03 08.05.2022.

Gledam danas CNN, da vidim sta druga strana kaze, kad ono, crtaju granicu na Dnjepru. Splasno optimizam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije