Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ-ovi partneri

Žele isto ministarstvo: I Ružini pravaši i seljaci tražit će poljoprivredu

karamarko
Foto: Patrik Macek/VLM
18.12.2013.
u 17:55

Još nisu dijelili fotelje, ali zna se što bi koja stranka htjela.

Iako u HDZ-ovu desnom bloku tvrde da još nisu dogovarali podjelu ministarstava i drugih funkcija kada su sklapali svoju koaliciju, a do parlamentarnih je izbora još dvije godine, već sada je jasno što zanima njihova strateškog partnera HSS, a što šeficu HSP-a dr. Ante Starčević. Riječ je o dva najvažnija partnera HDZ-a, a do proljeća, dogovore li se tako, koaliciji bi se mogao pridružiti i HSLS. Branko Hrg, šef HSS-a, uz ogradu da je neozbiljno bilo što sada tražiti, otvoreno kaže da je HSS-u trenutačno jedini cilj da na predstojećim EU izborima na zajedničkoj HDZ-ovoj listi dobije jednog EU zastupnika, te na idućim parlamentarnim izborima određeni broj saborskih mandata.

Nije specificirao što znači određeni broj jer će to odrediti kada se budu sastavljale liste za Sabor temeljem analize rezultata prošlih nacionalnih i lokalnih izbora itd.

– Uskoro ćemo s HDZ-om potpisati aneks našem ugovoru o strateškoj suradnji za EU izbore – kaže Hrg.

Ruža Tomašić, šefica HSP-a dr. Ante Starčević, pak kaže da će jedini kriterij pri podijeli funkcija biti samo to tko ima bolje kadrove.

– Mi izvrsne ljude imamo na području poljoprivrede, graditeljstva i energetike – rekla je.

Dodala je da bi pravaši mogli popuniti i MUP i MORH, ali, naravno, niti na sve to računaju niti sve to mogu dobiti.

– Kad budemo razgovarali s HDZ-om, tražit ćemo da svatko ponudi najbolje ljude – optimistična je R. Tomašić.

Bude li inzistirala na poljoprivredi doći će u koliziju s HSS-om koji će, prirodno je to očekivati, vjerojatno inzistirati na tom resoru. Iako je u medije dospio mail prema kojem HSS od HDZ-a, dođu li zajedno na vlast, traži dva ministarstva i najmanje četiri zastupnička mjesta, i u HDZ-u i u HSS-u to su demantirali. Tomislav Čuljak, politički tajnik HDZ-a, najavljuje da će se HDZ-ovu bloku uskoro pridružiti i Zagorska stranka. Nema ona neki poseban značaj, ali čemu rasipati glasove. S HDZ-om je i BUZ te HDS Gorana Dodiga.

Komentara 15

Avatar borovanjiva
borovanjiva
18:05 18.12.2013.

Branko Hrg, u ime HSS-a, želi da ta stranka dobije jednog EUparlamentarca i da se taj zove Branko Hrg.

LI
Livijo
18:23 18.12.2013.

imali itko da zeli Hrvatsku drzavu, ili samo njene (Hrvatske) ministarske fotelje?

BJ
bj1204
18:05 18.12.2013.

Tri mušketira!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije