Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ruža tomašić:

'U EP-u čuvam hrvatske nacionalne interese i novac poreznih obveznika'

ruža tomašić
Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
13.12.2013.
u 14:44

Na konferenciji su se dotaknuli i pitanja nedavno održanog referenduma o braku.

U Europskom parlamentu čuvam hrvatske nacionalne interese i novac hrvatskih poreznih obveznika, izjavila je zastupnica u Europskom parlamentu i predsjednica HSP dr. Ante Starčević Ruža Tomašić na konferenciji održanoj u prostorijama njezinog  Europskog ureda u Zagrebu.

- Govoreći o troškovima plenarnih zasjedanja u Strasbourgu, koje plaćaju i hrvatski građani,  Tomašić je naglasila kako je aktivno uključena u inicijativu 'Single Seat', koja zastupa stav da bi se zbog prevelikih troškova te štetnih utjecaja na okoliš plenarne sjednice EP-a trebale održavati u Bruxellesu, gdje postoje svi uvjeti za to. 'Ta praksa je postala preskupa, utjecaj na okoliš nije zanemariv, a zastupnicima se dodatno otežava  njihov rad. Parlament ima pravo sam donijeti  odluku o organizaciji svoga rada', naglasila je Tomašić. 

Naime, objasnila je Tomašić, u prosjeku jednom mjesečno na samo četiri dana zastupnici u Europskom parlamentu odlaze iz Bruxellesa, sjedišta EP-a na plenarnu sjednicu u francuski Strasbourg. Prate ih asistenti, a svi dokumenti i materijali za sjednicu dovoze se posebnim vozilima i nakon par dana vraćaju u Bruxelles. Taj 'putujući cirkus porezne obveznike košta 180 milijuna eura godišnje. Voditeljica ureda zastupnice Tomašić u Bruxellesu Tamara Kalistović rekla je kako seljenje iz Bruxellesa u Strasbourg po pojedinom zastupniku porezne obveznike košta 800 eura. - piše HSP AS u priopćenju s konferencije.

Na konferenciji su se dotaknuli i pitanja referenduma o braku.

- Odgovarajući na pitanja novinara kako u Europskoj uniji gledaju na rezultate nedavnog referenduma o braku i najavljenog o ćirilici, Tomašić je naglasila kako se u hrvatskoj javnosti stječe pogrešan dojam da se  Europa pozorno prati naša unutarnja pitanja. Referendum o braku u EU smatraju isključivo unutarnjim pitanjem u koje se ne žele miješati. 

 Na pitanje hoće li  nakon referenduma o ustavnoj definicija braka HSP AS ostati u koaliciji s HDZ-om ili se prikloniti inicijativi U ime obitelji, Tomašić je rekla kako ona drži do svoje riječi i dogovora kada je riječ o koaliciji s HDZ-om, a na upozorenja kako bi HDZ mogao 'progutati' HSP AS, rekla je da se 'toga ne boji, jer to se može dogoditi samo onome tko dopusti da ga drugi progutaju'. - navode u priopćenju.

Komentara 6

MA
marijan2011
19:20 13.12.2013.

Pendrekuša čuva svoje eure a ne moje (moje su takvi već potrošili)

M3
Miške 3
18:08 13.12.2013.

Bla, bla, bla.

Avatar rajetin
rajetin
15:01 13.12.2013.

Tvoji osobni interesi tebi su u srcu, baš ništa drugo - bolje u briselskoj politici nego u kanadskoj policiji!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije