Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPORBA ILI ŽETON

Zekanović potvrdio da je razgovarao s Plenkovićem: Ako glasam za proračun možete me svrstati među vladajuće

Hrvoje Zekanović nakon smjene: "Ja sam legalist i prihvaćam odluke predsjedništva"
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
04.02.2022.
u 20:55

"Ja sam konzistentan što se tiče mojih svjetonazora i politika. Nisam odstupio ni milimetar", kaže Zekanović

Nakon što je Večernji list jučer otkrio da je Hrvoje Zekanović razgovarao s Andrejom Plenkovićem o ideji osnivanja saborskoga kluba, u koji bi ušli Marijana Petir i Goran Dodig, a koji bi podržao vladajuću koaliciju, bivši šef Suverenista komentirao je danas kako je do toga došlo s obzirom na teške riječi koje je razmijenio s premijerom i vladajućom strankom.

U razgovoru za RTL kazao je kako se u svim parlamentima svašta izgovori pa dodao: "bilo je tu teških riječi i s moje i njegove strane".

Rekao je da je razgovarao s mnogo kolega zastupnika te da ima već 16 Klubova zastupnika pa ne zna zašto bi još jedan bio problem.

"Dok sam bio u oporbi onda su mi stalno vadili sliku s premijerom i nazivali me žetonom bez obzira jesam li bio u oporbi, a sada kada se nagoviješta da ću biti dio većine govori mi se da sam za njega rekao nešto ružno", tvrdi Zekanović i dodaje da mediji trebaju biti konzistentni i neka se odluče hoću li biti oporba ili žeton.

"Ja sam konzistentan što se tiče mojih svjetonazora i politika. Nisam odstupio ni milimetar", kaže Zekanović.

Zastupnik Zekanović potvrdio je da će tek kada bude glasovanje za proračun odlučiti hoće li biti u vladajućima ili oporbi. "Ako glasam za podršku Vlade možete me staviti kao vladajuće do onda sam oporba".

S premijerom je razgovarao tijekom prvog tjedna nove Sjednice, kaže Zekanović. Dodaje da njegov glas objektivno ne treba premijeru jer ima 77 ruku za koje tvrdi da su Plenkoviću sasvim dovoljni. 

Na pitanje bi li bi mu bilo neugodno postati dijelom nečega što je nazvao "srpsko-hrvatska trgovačka koalicija", Zekanović je odgovorio da bi volio da Milorad Pupovac nije dio vladajuće većine. 

"Milorad Pupovac je oduvijek fakt u hrvatskoj politici i bio je dio vladajućih većina već zadnjih 30 godina. Smeta mi. Bi li volio da nije u vladajućoj većini. Volio bi. Bi li volio da imamo izborni zakon koji ne favorizira nacionalne manjine na ovaj način. i to bi volio", objašnjava Zekanović.

Podsjetimo, šef Kluba Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović izbačen je iz stranke nakon što je javno pozvao na cijepljenje.

>> VIDEO Zekanović: Ne odustajem od stava da političari trebaju pozivati na cijepljenje

Komentara 25

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
13:19 05.02.2022.

Pametan ima osigurano vec misto na izborima i siguran prolaz u sabor.Pametno

DU
Deleted user
22:08 04.02.2022.

Svi u hrvatskoj su u dusi mali HDZovci.

LJ
ljudemisi
21:24 04.02.2022.

Zekanović je došao k pameti i uvjerio se da je jajana oporba najgore zlo i pošast koja ruši domovinu, da trenutno na daleko nema boljeg od Plenkovića i HDZ da nam vode državu-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije