Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SABORSKI ZASTUPNIK

Zekanović: Još uvijek teško dišem. Radije bih 10 puta imao gripu nego koronavirus

hrvoje Zekanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
11.09.2020.
u 12:42

Njemu je u ponoć istekla mjera samoizolacije, no usprkos tome odlučio je ostati kod kuće i glasati video vezom.

Zastupnik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović danas je ušao u povijest kad je zajedno s troje svojih saborskih kolega glasao u Saboru video vezom. Podsjećamo, on je prije dva tjedna objavio kako se pozitivan na koronavirus. 

- Lijepo je biti prvi u nečemu. Okolnosti su loše, no dobro je biti pionir u nečemu. Prvi sam u Hrvatskoj i u tome da se netko javlja direktno sa sjednice Sabora - ustvrdio je Zekanović za N1. 

Upitan kako se osjeća nakon što je prebolio koronavirus, kazao je: - Da, bio sam 14 dana u izolaciji, od pojave prvih simptoma kad se ustanovilo da sam bolestan od koronavirusa. Oboljele su i supruga i jedna kćer. Rekao bih da sam imao srednje teške simptome, još uvijek imam posljedice. Još uvijek otežano dišem, virus napada pluća i to nije bezazleno. To traje i mjesecima kažu epidemiolozi.

Ispričao je kako mu se nakon 12 dana počeo vraćati osjet njuha i da sad osjeća neke mirise. 

- Virus stvarno napada i živčani sustav, čak i mozak, tako da smo simptome smetenosti i malaksalosti i obitelj i ja itekako osjećali uz temperaturu i ostalo. Nikad se nisam susreo s težim virusnim oboljenjem. Imao sam i gripu i svašta, ali ovo je nešto drugo. Volio bih 10 puta rađe klasičnu gripu nego ovo, bar u mom slučaju, bilo je znatno opasnije - naveo je. 

Njemu je u ponoć istekla mjera samoizolacije, no usprkos tome odlučio je ostati kod kuće i glasati video vezom. Podsjećamo, danas se u Saboru glasalo o Zakonu o obnovi grada Zagreba i dvije županije. 

- Mogao sam u pet ujutro krenuti i doći u Sabor, ali procjena je bila i zbog zdravstvenog stanja, malaksalosti i opće slabosti, plus moja mjera predostrožnosti prema kolegama, da još četiri do pet dana budem u nekoj osobnoj samoizolaciji - naveo je. 

Istaknuo je kako unatoč osobnom iskustvo s koronavirusom i dalje je kritičan prema Nacionalnom stožeru. 

- Djelomice to možemo opravdati jer je novi virus, ali nedosljednost ne. U veljači sam upozoravao u Saboru da nam se sprema novi virus na koji nismo spremni, ti isti koji danas vode Stožer su mi se smjali, a onda su zatvorili državu i uništili gospodarstvo. Tisuću i jedna mjera je  kontradiktorna.

Ispričao je da zamjera što se priča o tome da se mjera samoizolacije možda skrati na tjedan dana, no priznaje da može doći promjena u stavovima i mjerama s novim saznanjima. Prema njemu Plenković i Milanović šalju građanima krivu poruku sa svojim ponašanjem. 

Komentara 16

PR
Proleter99
15:31 11.09.2020.

Pas mu mater....zar je jos ziv ???!

ZA
zadar1
13:23 11.09.2020.

objasni to karolini,"mustafi" i ekipi....

FG
Fghfftujj
14:48 11.09.2020.

idol neškolovanih hdz seljačina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije