Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS U SVIJETU

U Sloveniji rekordnih 108 novih zaraza, ne planira se uvođenje novih mjera

Koronavirus u Sloveniji
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
Autori: Vecernji.hr, Hina
11.09.2020.
u 13:58

Najveći broj slučajeva zabilježen je u SAD-u, Indiji, Brazilu, Rusiji te u Peru.

Diljem svijeta do sada je službeno zabilježeno čak 28,174,590 slučajeva zaraze koronavirusom. Od posljedica zaraze preminulo je 909,672 smrtnih slučajeva.  Najveći broj slučajeva zabilježen je u SAD-u, Indiji, Brazilu, Rusiji te u Peru. 

Broj zaraženih u Indiji raste brže nego bilo gdje u svijetu, a SAD je jedina zemlja koja je pogođena snažnije. U petak je u toj zemlji od covida-19 umrlo 1.209 ljudi, a ukupno 76.271, prenosi Reuters. Broj smrtnih slučajeva ostao je relativno nizak u Indiji, no s rastućom stopom oboljelih, raste i broj smrtnih slučajeva.

Francuske zdravstvene vlasti prijavile su najveći porast u broju oboljelih od početka pandemije. Vlada će razmotriti daljnje mjere kako bi ograničila širenje virusa. Mnogi liječnici strahuju da bi odjeli intenzivne skrbi u jesen mogli biti preopterećeni - kao što su bili u ožujku. Trenutačno su velika okupljanja zabranjena. U nekim gradovima, nošenja maski na javnim mjestima je obavezno, pa čak i na ulicama. 

Kao i u drugim europskim državama, prema riječima vlasti, mladi u velikom broju dobivaju virus. Najizloženija područja su regija Ile de France oko Pariza i Azurna obala.

Češka je u četvrtak prijavila 1.382 nova slučaja virusa, što je dosad najveći broj. Ova srednjoeuropska zemlja postrožila je mjere po pitanju nošenja maski ovaj tjedan, zbog porasta broja zaraženih, no zasad se suzdržava od vraćanja mjera koje bi mogle naškoditi gospodarstvu.

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar miyamoto
miyamoto
12:07 11.09.2020.

ne citajte meinstream lazi. citajte Hrvatski tjednik, Logicno itd. provjereno i istinito

Avatar miyamoto
miyamoto
12:13 11.09.2020.

meinstream mediji namjerno iskrivljuju sliku protesta protiv koronaprevare na nacin da prikazuju kadrove s hendikepiranim osobama i takve cak intervjuisu, slazu kadrove i sl. bolesno ali providno

AA
aabbcc
12:03 11.09.2020.

Stozere sa negativnim rezultatima treba hitno smijeniti jer sve gore i gore bude i pobise narod sa svojim glupostima. _Uvode ljudima maske da ih ubijaju zarobljene u vlastitim virusima i bakterijama i jos mnogo toga... karantene, granice, semafori ..sve glupost do gluposti !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije