Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONAČNA ODLUKA

Zdravko Pevec ide u zatvor, odbili mu sve žalbe

Višnja Pevec,Zdravko Pevec
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/3
09.02.2020.
u 20:12

Ako se idući tjedan sam ne pojavi, sud će naložiti da ga se uhiti i privede na odsluženje zatvorske kazne.

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Bjelovaru odbilo je i posljednju žalbu posrnulog poduzetnika Zdravka Peveca za odgodu odlaska u zatvor iz zdravstvenih razloga.

Ranije mu je odbijen i zahtjev za obnovu kaznenog postupka, pa će se sada morati javiti u zatvorski Centar za dijagnostiku u Zagrebu. U protivnom, prijeti mu uhićenje i prisilan smještaj iza rešetaka.

Posljednju žalbu vijeće na čelu sa sutkinjom Antonijom Bagarić odbilo je uz obrazloženje da se Zdravko Pevec može liječiti i u okviru zatvorskog sustava.

“Ako u okviru zatvora ne postoje uvjeti za liječenje, na prijedlog liječnika zatvorenik se premješta u zatvorsku bolnicu, a kad ni tamo ne postoji mogućnost posebnog specijalističkog liječenja, zatvorenik će se uputiti u zdravstvenu ustanovu”, navodi sud u rješenju.

Osuđen je na dvije godine i deset mjeseci zatvora, a polovica kazne preinačena je u uvjetnu. Kako mu se priznaje šest mjeseci koje je proveo u istražnom pritvoru, preostaje mu još oko 11 mjeseci zatvorske kazne. Višnja Pevec osuđena je na godinu dana zatvora, a kazna joj je zamijenjena radom za opće dobro.

Supružnici Pevec proglašeni su krivima za nepripadnu korist od četiri milijuna kuna na štetu tvrtke. Zdravko je kao odgovorna osoba osuđen i jer je utajom poreza u Pevecu državni proračun oštetio za gotovo 27 milijuna.

Zdravko Pevec upozorava kako je u međuvremenu postao težak srčani bolesnik te je operirao slijepo crijevo, žučnjak, hemoroide i kralježnicu. Hospitaliziran je više puta.

Zbog više ovrha Pevecu su danas blokirani svi računi na iznos od 377.000 kuna, a supruzi Višnji na 338.000 kuna. Mirovina mu je 6300 kuna, a ovrhom mu se svaki mjesec skida 2300 kuna.

Ovrhom mu je oduzeta sva imovina. Kompaniji Volvo truck corporation mora platiti čak 12,4 milijuna kuna zbog nabave kamiona za tvrtku Pevec jer je imovinom jamčio za obveze svoje bivše firme.

Na nekretnine sjele su mu i banke jer je bio solidaran jamac za kredite tvrtke Pevec. Raiffeisen zbog potraživanja od 9,5 milijuna kuna, a Erste banka zbog 4,4 milijuna kuna. Te su se banke već naplatile ovrhama na imovini.

Danas vodi proizvodnju u obiteljskom obrtu Pevec plodovi zemlje te je prokurist u poduzeću Pevec oprema koja se bavi prodajom rabljene trgovačke opreme.

Komentara 17

Avatar arba_arba
arba_arba
09:27 10.02.2020.

Da su svi bili ka Zdravkec- bili bi vec na pola puta do Svicarske.

TO
toma53
23:19 09.02.2020.

Ko bi gori sad je doli!

PR
PrimoracRi
13:22 10.02.2020.

Todorić oteo uz dobru Hrvatku muljažu i sudove Zdravkecu firmu,sada obojici prdekana za vratom. Nije dobro biti pohlepan ,kad tad se vrati. Jedino se onaj drugi Zdravkec se neda u Rvacku . Ovi imaju pik na Zdravkece, Pazi se ministree da ne grebu po prošlosti Agrokora ,imaju pik na Zdravkece......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije