Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odbijena žalba

Pevec zbog zdravlja tražio odgodu odlaska u Remetinec

Višnja i Zdravko Pevec
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/3
08.12.2019.
u 23:52

Bivši vlasnik Peveca zbog gospodarskog kriminala osuđen je na djelomičnu uvjetnu kaznu od dvije godine i 10 mjeseci zatvora

Zdravko Pevec, bivši vlasnik Peveca, 29. studenoga trebao se javiti u Centar za dijagnostiku zagrebačkog zatvora u Remetincu radi odsluženja kazne. No kako je prije nekoliko dana kazao novinarima portala Bjelovar live, to nije učinio. Razlog je što je tražio odgodu odlaska na izdržavanje kazne, no sud ga je odbio.

Pevec se na odluku suda žalio pa sada čeka da žalba bude riješena. Ako mu se žalba odbije, Pevec će morati put Remetinca kako bi izdržao ostatak kazne koja mu je izrečena još 2015., no tek je nedavno postala pravomoćna. Zbog gospodarskog kriminala Pevec je 2015. bio osuđen na djelomičnu uvjetnu kaznu od dvije godine i 10 mjeseci zatvora, od čega iza rešetaka treba provesti godinu i pet mjeseci, dok mu se ostatak kazne mijenja uvjetnom uz rok kušnje od tri godine. Budući da mu je u kaznu uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru, preostalo mu je još 10 mjeseci iza rešetaka. Prema rješenju Županijskog suda u Bjelovaru, on je tražio odgodu odlaska na izdržavanje kazne jer ima problema sa zdravljem te je 12. listopada bio i hospitaliziran.

Naveo ja da je ove godine više puta bio u bolnici te je priložio medicinsku dokumentaciju. No Županijski sud u Bjelovaru 22. studenog njegovu je molbu za odgodu kazne odbio uz obrazloženje da zdravstveni problemi koje ima mogu biti tretirani i u zatvorskom sustavu. “Iz medicinske dokumentacije koju je uz molbu priložio osuđenik razvidno je da je tijekom odgode izvršavanja kazne zatvora imao nekoliko liječničkih intervencija od liječnika različitih specijalnosti, ali ne radi se o zdravstvenom stanju koje se ne može liječiti unutar zatvorskog sustava”, piše u odluci suda na koju se Pevec žalio.

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
05:47 09.12.2019.

Jesenti milu bigulicu, postavio bih nagradno pitanje: kada ćemo, i hoćemo li ikada, u remetinečkom zatvoru vidjeti velikjog gazdu Todorić Iveka te sinke mu Antišu i Ivišu?

DU
Deleted user
01:17 09.12.2019.

Uzeli mu firmu, lovu, zdravlje, ime, sve za KraDeZe. Ljudi pomognimo svi zajedno da jednom za svagda ukinemo tu zločinačku organizaciju, njene osnivače i vinovnike zatvorimo i očistimo državnu upravu od njihovih uhljeba. Samo zajedno možemo stvoriti Hrvatsku za kakvu smo se borili i kakvu smo sanjali, a uz tu desnicu ne možemo naprijed. Svaka država ima mafiju, a kod nas mafija ima državu i tako već tridesetak godina.

OB
ObrenM
09:25 09.12.2019.

Jedina njegova greska je neimanje clanske iskaznice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije