Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMA I TOGA

Zbog prijave za obiteljsko nasilje mu pretražili kuću, u dvorištu imao zakopan - puškostrojnicu?!

Pazin oružje
Foto: PU istarska
1/6
02.09.2021.
u 12:30

Policija i ovom prigodom podsjeća na svoju akciju ‘’Manje oružja, manje tragedija’’ te kažu da se ilegalno oružje može predati policiji bez sankcija

Da ljudi doma drže svakakvo oružje, za koje nemaju dozvolu i nije neka tajna, no ono što pazinska policija našla kod jednog 64-godišnjaka, doista se ne nalazi svaki dan.

Njemu je 31. kolovoza pretražena kuća, jer je policija dobila prijavu protiv njega za obiteljsko nasilje. I u tim pretragama su mu u dvorištu kuće pronašli ni manje ni više već sakrivenu puškostrojnicu CZ, spremnik s 30 komada streljiva, dvije vojne bajunete, lovački nož i vojnu torbicu za streljivo s četiri prazna spremnika za streljivo.  Oružje mu je oduzeto, a on je uhićen i pritvoren.

Policija i ovom prigodom podsjeća na svoju akciju ‘’Manje oružja, manje tragedija’’ te kažu da se ilegalno oružje može predati policiji bez sankcija.

- Svi građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje, dužni su posjedovanje takvog oružja prijaviti najbližoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji radi predaje ili onesposobljavanja. Protiv osoba koje predaju takvo oružje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupci ako oružje predaju prije poduzimanja izvidnih radnji policije. Također je važno naglasiti da građani ne donose oružje osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192 te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu prikupiti oružje - poručili su iz PU istarske. 

Ključne riječi

Komentara 5

AV
Avimm
13:46 02.09.2021.

Tako mu i treba,zeni se ne prica neke stvari jer ljubav brzo pukne a onda ona koristi svoj jezik

HE
hefest001
13:01 02.09.2021.

Puškomitraljez CZ? Ja sam još uvijek uvjeren da bi kod nas trebao biti služben hrvatski jezik. Lako za nas komentatore, ali jedna školovana osoba...... Prvo; Članak je star dva dana i copy-paste je. Drugo; Puškostrojnica CZ ne postoji. Bilo bii ispravnije napisati samo puškostrojnica (srpski- puškomitraljez). Ovdje se radi o puškostrojnici M72. Netko će reći da je "CZ" srbijanska tvornica oružja Crvena zastava?! Je, ali taj "CZ" je u svijetu daleko poznatija oznaka za češku zbrojevku.

Avatar Večernje žutilo
Večernje žutilo
13:13 02.09.2021.

"...no ono što pazinska policija našla kod jednog 64-godišnjaka, doista se ne nalazi svaki dan..."___A da tek znate što u podrumu ima John Wick, tek tad bi se čudili...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije