Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vremenska prognoza

Zbog olujne bure izdano crveno upozorenje, udari i do 120 km/h

Bura u Splitu
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
26.09.2018.
u 07:53

Zbog olujnog vjetra promet Paškim mostom dozvoljen samo osobnim vozilima

Danas će prevladavati pretežno sunčano vrijeme, a jutro će biti vrlo svježe. U unutrašnjosti ponegdje uz maglu, a moguć je i slab mraz na pojedinim mjestima.

Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni, dok se na Jadranu očekuje jaka, na udare i olujna bura, ali dobra vijest je da će postupno slabjeti što bi trebalo pomoći vatrogascima koji se bore s požarima na Pelješcu

Najviša dnevna temperatura uglavnom od 13 do 18, a na Jadranu između 18 i 22 stupnja Celzijeva, javlja DHMZ

Foto: DHMZ

DHMZ je također izdao i crveno upozorenje (izuzetno opasno vrijeme) za područje Velebitskog kanala gdje se očekuju najjači udari vjetra od 35 pa čak do 65 čvorova (65-120 km/h).

Foto: DHMZ
HAK je na svojim stranicama objavio kako je upravo zbog olujnog vjetra promet Paškim mostom dozvoljen samo osobnim vozilima

Na mostu Dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku i na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar usporava promet i na autocesti A1 između južnog dijela tunela Sveti Rok i vijadukta Božići (ograničenje brzine je 60km/h), no autocesta je otvorena za sve skupine vozila, javio je HAK u 7 sati.

Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina.

U prekidu su trajektna linija Sumartin-Makarska i katamaranska linija Dubrovnik - Korčula - Hvar - Bol - Split.

>> Pogledajte snimku nevremena u Zagrebu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije