Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mjestimice magla

Zbog niskih temperatura moguća poledica, a tijekom dana pretežno sunčano

magla
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
07.02.2019.
u 07:29

Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu kretat će se od 5 do 9, a na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije bit će između 11 i 16 stupnjeva Celzijusovih.

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Slavoniji i središnjoj Hrvatskoj, te na autocestama A1 između čvorova Lučko i Karlovac,  A3 Bregana-Lipovac između čvorova Bregana i Novska te Velika Kopanica i Lipovac; zbog niskih temperatura u unutrašnjosti je moguća poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima pa ih Hrvatskog autokluba (HAK) vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Iz DHMZ-a najavljuju kako će danas biti pretežno sunčano dok će ujutro u unutrašnjosti mjestimice biti magle.

Vjetar na kopnu uglavnom slab. Na Jadranu umjerena do jaka bura u daljnjem slabljenju i okretanju na sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu od 5 do 9, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije između 11 i 16 stupnjeva Celzijusovih.

magla
1/16

Nakon slabljenja bure za sav su promet otvorene autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice te Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene.

Predmet na kolniku na autocesti A1 između čvora Posedarje i čvora Maslenica u smjeru Zagreba. Vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h.

Vozi se  uz ograničenje brzine 60 km/h zbog olujnog vjetra između južnog portala tunela Sv. Rok i vijadukta Božići. Za sav promet, zbog radova, zatvorene su ceste: DC1 čvor Lučko (A3) – Jastrebarsko (DC310) kroz Stupnik (obilazak je lokalnim ulicama uz privremenu prometnu signalizaciju); ulazni i izlazni krak na čvoru Matulji (A7 i DC8); DC47 Jasenovac-Hrvatska Dubica kod skretanja za Višnjicu (zbog oštećenja kolnika); DC7 između mjesta Sikirevci i Slavonski Šamac; DC36 Gladovec Pokupski-Žažina u naselju Pokupsko; DC53 u Čaglinu (između Našica i Slavonskog Broda); DC75 u Funtani i u Novigradu; DC303 od naselja Brajkovići do čvora Kanfanar; DC232 Sisak-Jasenovac između Lonje i Trebeža otvorena je za vozila do 5 t nosivosti zbog oštećenja; LC25176 Vrbno-Ježovec-ŽC2083 (klizište). 

Zbog radova,. do 7. veljače na državnoj cesti DC3 kod križanja za Orehovicu postavljena je privremena signalizacija (ručna regulacija prometa).

Katamaran na liniji Split- Bol - Jelsa ne pristaje u luci Bol.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije