Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VISOKE TEMPERATURE

Jedan od najtoplijih početaka veljače: U ovim gradovima živa je išla i do 19 °C

02.02.2019.
u 20:49

U većini Hrvatske ovo je jedan od najtoplijih početaka veljače u povijesti s obzirom na to da su se temperature kretale između 12 i 17 stupnjeva

Ekstremno visoke temperature drugog dana veljače iznenadile su građane diljem Hrvatske. U većini Hrvatske ovo je jedan od najtoplijih početaka veljače u povijesti s obzirom na to da su se temperature kretale između 13 i 18 stupnjeva, a u Daruvaru, Goricama i Sisku čak 19 °C pa je ovo u većini Hrvatske jedan od najtoplijih početaka veljače u znanoj povijesti, piše HRT.

Neki su nevolje imali zbog jakog i olujnog juga, koje je onemogućavalo prometovanje katamaranskim, brodskim i trajektnim linijama. Nadprosječno toplo vrijeme nastavit će se i u nedjelju, no ipak uz nešto nižu temperaturu on one subotnje. U nedjelju će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti promjenljivo oblačno s povremenom kišom, koje će biti češće sredinom dana i poslijepodne.

U središnjoj će Hrvatskoj također danju biti manje toplo nego u subotu, no i dalje uz vrijednosti više od uobičajenih za početak veljače. Na sjevernom Jadranu i u gorju promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, dok će na srednjem Jadranu i u unutrašnosti Dalmacije dan početi jakim pljuskovima s kojima će lokalno pasti i obilnija kiša.

Idući će tjedan biti svakako hladniji od vikenda, pa tako možemo očekivati umjereno do pretežno oblačno vrijeme uglavnom početkom tjedna uz tek povremene oborine. U drugoj polovini tjedna ponovno možemo očekivati "minus" u noćnim i jutarnjim satima.

>>Pogledajte video: Nevrijeme u Dubrovniku

Komentara 1

Avatar maxist
maxist
21:14 02.02.2019.

čini mi se da neće biti potrebno bdijenje i masovne molitve za debeli minus i snijeg...........sve što ne valja-- dođe samo !!!Ridanje i narikače protiv grozne temperature od 12-17 c ostvariti će si želju za 24h.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije