Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Propust

Zbog neponištene stare, ne vrijedi mu ni nova prometna

Prometna dozvola
ARHIVA VL
12.03.2011.
u 18:39

Iako je još prije pola godine uredno prošao na tehničkom pregledu, platio sva davanja i registrirao vozilo, Bjelovarčanin dobio obavijest da plati 700 kuna kazne

Kada šest mjeseci, nakon što ste uredno prošli tehnički pregled, podmirili sva davanja od cestarine do osiguranja i registrirali vozilo, dobijete obavijest da je vaš automobil zapravo neregistriran, te da zbog toga čak morate platiti i kaznu od 700 kuna, jasno je da se pitate tko je tu lud. Upravo takvo iskustvo prije dva dana doživio je Marijan S. 31-godišnji Bjelovarčanin. Automobil kojem je vlasnik već godinama registrirao je još krajem kolovoza, što potvrđuje i prometna dozvola u kojoj sve to uredno i piše. No i pored toga automobil je formalno neregistriran jer staru prometnu dozvolu u kojoj više nije bilo mjesta za upis nove registracije nije na vrijeme odjavio, čime mu ni nova prometna zapravo ne vrijedi.

(Ne)prešućena obavijest

Shvatio je to tek na policiji kada je došao uložiti prigovor. Tvrdi da ga o tome nitko u stanici za tehnički pregled nije obavijestio iako je bio dužan, te se pita što bi uopće bilo da je kojim slučajem u ovih šest mjeseci imao prometnu nesreću, kakvu bi tek tada morao platiti kaznu. Milan Nemet, voditelj stanice "Euroduhan" u kojoj je vozilo registrirano, tvrdi da je njihova djelatnica pri izdavanju nove prometne sigurno upozorila stranku da je dužna otići na policiju. Ističe da djelatnice svake dvije godine polažu stručne ispite, te da dobro poznaju posao koji obavljaju. Smatra da je Marijan u brzini vjerojatno to previdio ili jednostavno zaboravio, posebno ako je vozilo registrirao u poslijepodnevnim satima kada policija ne radi.

Neznanje ne opravdava

Iz Policijske uprave tvrde da policija u ovom slučaju ne snosi nikakvu odgovornost, jer neznanje nikoga ne opravdava. Tvrde da su u prošloj 2010. godini zbog tog prekršaja ispisali čak 1253 prekršajna naloga.

Komentara 26

MD
mr.D
00:39 13.03.2011.

mi ne da tjeramo strane investicije , vec tjeramo i vlastite ljude

JA
Jablan
12:12 13.03.2011.

Hocemo u Europu pa ce se valjda i tu nesto promijeniti, naime cemu registracija svake godine ako je auto jedom registriran i ima tablicu, to je samo prigoda da se kasira. Druga stvar je kontrola tehnicke ispravnosti koja se provodi svake dvije godine (npr. u Njemackoj).

PT
ptica2
10:01 13.03.2011.

A ti samo kopaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije