Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijeme mrsi plan

Zbog jake kiše otkazan svečani mimohod 45. vinkovačkih jeseni

vinkovačke jeseni
Goran Ferbežar/PIXSELL
19.09.2010.
u 11:38

Organizatori su procijenili da bi bila velika šteta ako bi narodne nošnje, većinom izvorne i vrlo stare, pokisle, a i konji su osjetljivi na kišu.

VINKOVCI - Zbog jake kiše koja pada od ranog jutra, Organizacijski dobor Vinkovačkih jeseni donio je odluku o otkazivanju svečanog mimohoda koji je trebao krenuti u 10 sati. U mimohodu, koji je prema mišljenju mnogih, najatraktivnija priredba Vinkovačkih jeseni, vinkovačkim ulicama trebalo je prodefilirati 79 folklornih skupina iz Hrvatske i dijaspore, 25 svečano ukrašenih konjskih zaprega i 50 konjanika.

Organizatori su procijenili da bi bila velika šteta ako bi narodne nošnje, većinom izvorne i vrlo stare, pokisle, a i konji su osjetljivi na kišu. Osim mimohoda, predviđeni program će se održati prema ranije utvrđenom planu.

Drugi dio Državne smotre folklora počinje u 18.30 sati, nakon čega je svečanost zatvaranja 45. Vinkovačkih jeseni koje su održane od 10. do 19. rujna pod medijskim pokroviteljstvom Večernjeg lista.

Večer završava koncertom Miroslava Škore  koji počinje u velikom šatoru u 22 sata.

Komentara 1

VP
voltaren protiv komunizma
13:27 19.09.2010.

LIpi snaša!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije