Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'kosovo je turska'

Zbog Erdoganove izjave Nikolić otkazao trilateralni susret

tomislav nikolić
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
13.12.2013.
u 09:52

Srpski mediji dodaju kako su, bez obzira na otkazivanje summita, diplomatski izvori rekli za turske medije kako je "trilateralni mehanizam na snazi i funkcionira".

Zbog izjave turskog premijera Recepa Tayyipa Erdoğana izrečene prilikom posjeta Kosovu, kako je "Kosovo Turska i Turska Kosovo“ krajem listopada je srpski predsjednik Tomislav Nikolić najavio kako će zamrznuti svoje sudjelovanje u trilateralnoj inicijativi a njegov ured je medijima u Srbiji potvrdio kako je otkazan trilateralni susret Srbije, Turske i Bosne i Hercegovine, koji se trebao održati u Beogradu.

Mediji u Srbiji podsjećaju kako je ovog tjedna turski portal Today’s Zaman javio kako je Srbija "na neodređeno vrijeme odložila trilateralni summit s Turskom... budući Turska nije uspjela popraviti veze sa Srbima izražavajući žaljenje zbog pogrešnog interpretiranja opaske premijera Recepa Tayyipa Erdoğana o Kosovu". Turski ministar vanjskih poslova Ahmet Davutoglu je nakon Erdoganove izjave, navodi Today’s Zaman, za tursku televiziju TRT 1 rekao da su "neki nacionalistički krugovi u Srbiji izjavu istrgli iz konteksta i pogrešno je protumačili".

- Ovakav odgovor nije ublažio uznemirenost Srbije zbog Erdoganove izjave - rekao je izvor Today’s Zamana.

Na zasjedanju Glavne skupštine Ujedinjenih naroda rujnu ministar Davutoglu, ministar vanjskih poslova Srbije Ivan Mrkić i šef diplomacije BiH Zlatko Lagumdžija dogovorili su da novi trilateralni sastanak bude održan u prosincu u Beogradu, podsjećaju srpski mediji i dodaju kako su, bez obzira na otkazivanje summita, diplomatski izvori rekli za turske medije kako je "trilateralni mehanizam na snazi i funkcionira". 

>> Srbija pojačala akciju onemogućavanja Kosovu ulazak u svjetske organizacije

Komentara 22

AI
Ante III
10:00 13.12.2013.

Budi sretan kaj ni rekel Turska je do Beograda.

FL
feliks.lorenz.33
10:09 13.12.2013.

Kad su iz Beograda dali sličnu izjavu dali za Hrvatsku - bili su začuđeni što Hrvatska to nije mogla prihvatiti. Sada se vrijeđaju na sličnu izjavu za Kosovo, iako je to međunarodno priznata samostalna država. "Sva se vraća - sve se plaća (kad - tad)!

Avatar SheriffWoody
SheriffWoody
16:57 15.12.2013.

Srbija je Turska, Turska je Srbija!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije