Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bizarna krađa

Završilo suđenje dvojcu iz Pribislavca

Čakovec
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
16.01.2019.
u 17:22

Rad za opće dobro ocu devetero djece koji je ukrao nadgrobne kipove svetaca i izrezao ih na komade.

Općinski sud u Čakovcu nepravomoćno je osudio već osuđivanog 32-godišnjeg Alena H. iz Pribislavca na deset mjeseci zatvora, a 44-godišnjeg Josipa I., također iz Pribislavca, nezaposlenog oca devetero djece, na osam mjeseci zatvora zbog krađe nadgrobnih spomenika vrijednih 150.000 kuna.

Josipu I. je kazna zatvora zamijenjena za rad za opće dobro, s time da jedan dan zatvora zamjenjuje dva sata rada, dakle ukupno mora odraditi 480 sati. Krađa se dogodila u noći s 22. na 23. rujna 2013. na groblju u Dekanovcu, gdje su s obiteljske grobnice ukrali deset brončanih kipova s motivima katoličkih svetaca.

Policija je na južnoj zaobilaznici u Čakovcu zaustavila teretni automobil kojim je upravljao Stjepan Š., a u tovarnom prostoru pronađeno je 69 komada izrezanih brončanih kipova u vrećama. Vozilo je u vlasništu Krunoslava I., koji je rekao da je dobio dojavu da neki dečki "imaju mesinga" i pristao je otkupiti ga za 16 do 17 kuna za kilogram. Primopredaja je obavljena na polju kod Čakovca, no kad su se dovezli na glavnu cestu, kombi je zaustavila policija. Prvokrivljeni Alen H. se branio da im je jedan sakupljač sekundarnih sirovina ponudio na prodaju mesing za iznos od 2000 kuna i organizirao da ga sami preprodaju.

Rekao im je da je to vruća roba, što je značilo da je ukradena, te da ima oko 300 kilograma. No, sud Alenu H. nije povjerovao jer je nelogično da bi im čovjek koji se bavi skupljanjem sekundarnih sirovina prodao brončane kipove za 2000 kuna, kad je sigurno znao da vrijede mnogo više. Inače, vlasnica grobnog mjesta je za ostatke razlomljenih kipova koji su joj vraćeni, na odlagalištu otpada dobila 14.000 kuna.

VIDEO - Grmoja izjavio da je premijer nasrnuo na njega

Komentara 2

Avatar VinkoL
VinkoL
20:27 16.01.2019.

Da su Hrvati i da su, nedaj Bože pjevali bečarac, odležali bi par godina, a ovak, kao povlaštena manjna budu još dobili dnevnice.

OB
ObrenM
19:13 16.01.2019.

Zasto Cigani ne odgovaraju i za tesku povrjedu vjerskih osjecaja?Jos ih nagradjuju "radom za opce dobro".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije