Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ HORVATINČIĆ

Zatražio da mu se odlazak u zatvor odgodi za sedam mjeseci

Zagreb: Tomislav Horvatinčić prošetao Cvjetnim trgom i dao izjavu za Novu TV
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
16.03.2021.
u 16:40

Nakon očitovanja BOLS-a, sudac izvršenja kazne zatvora odlučit će hoće li Horvatinčiću uvažiti molbu za još jednom odgodom izvršenja kazne zatvora

Tomislav Horvatinčić zatražio je novu odgodu odlaska na izdržavanje kazne zatvora, a ovaj put traži da mu se odlazak u zatvor odgodi za sedam mjeseci. Na zagrebački Županijski sud stigla je medicinska dokumentacija iz Beča, s otpusnim pismom. Sud je dokumentaciju proslijedio Bolnici za osobe lišene slobode (BOLS) koja se treba očitovati može li se Horvatinčiću u toj ustanovi pružiti sva potrebna medicinska skrb.

Nakon očitovanja BOLS-a, sudac izvršenja kazne zatvora odlučit će hoće li Horvatinčiću uvažiti molbu za još jednom odgodom izvršenja kazne zatvora. 

Osuđen je na četiri godine i 10 mjeseci zbog pomorske nesreće u kojoj je usmrtio dvoje ljudi. Na izdržavanje kazne se trebao javiti 2. ožujka, no par dana prije toga je operiran u Beču, a njegovo zdravstveno stanje razlog je zašto je u nekoliko navrata tražio odgodu odlaska na izdržavanje kazne koja mu je postala pravomoćna koncem 2019.

 

>> Pogledajte i ovaj video: DORH o presudi Horvatinčiću

Komentara 27

BU
Bubreg2020
17:10 16.03.2021.

Ne mora on ozdravit nego odgulit kaznu.

GO
goriodgorijeg
16:51 16.03.2021.

I naravno sud će opet popušit molbu, a onda nakon 7 mjeseci, opet tražiti odgodu, i tako u nedogled.

Avatar Asterix
Asterix
16:56 16.03.2021.

Možda mu se zdravstveno stanje uravnoteži za 20-ak godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije