Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SABOR

Zastupnici u srijedu ponovno u saborskim klupama

Sabor/Ilustracija
Patrik Macek/PIXSELL
18.09.2018.
u 13:18

Sjednica će trajati do 31. listopada, nakon čega slijedi stanka, a Sabor s radom nastavlja 14. studenoga sve do ustavne stanke 14. prosinca

Hrvatski sabor u srijedu započinje jesenje zasjedanje, a zastupnike, koji se nakon dvomjesečne stanke ponovno vraćaju u svoje klupe, čeka obiman dnevni red na kojem je već sada 127 točaka.

Sjednica će trajati do 31. listopada, nakon čega slijedi stanka, a Sabor s radom nastavlja 14. studenoga sve do ustavne stanke 14. prosinca.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković ističe kako zastupnike očekuje intenzivan rad, s obzirom da je iz vlade došlo dosta zakonskih prijedloga. "Vjerujem da ćemo raditi dobro i konstruktivno, te da ćemo popraviti ocjene koje po istraživanju imamo od naših građana", poručio je Jandroković.

S obzirom da će do ustavne stanke biti dvije sjednice zastupnici će tako dva puta imati priliku na saborskom 'aktualcu' postavljati pitanja premijeru i članovima vlade.

Na sutrašnjem Aktualnom prijepodnevu, kojim započinje saborska sjednica, bit će 38 zastupničkih pitanja. Prvi je na redu HRAST-ov Hrvoje Zekanović, a slijede ga dva SDP-ovca - Mihael Zmajlović i Željko Jovanović, dok će zadnje pitanje imati priliku postaviti HDZ-ov Mato Čičak.

Pred zastupnicima bi se uskoro trebala naći porezna, ali i mirovinska reforma, a prvog radnog tjedna na dnevnom redu je 12 zakonskih prijedloga u prvom čitanju. Među njima je i onaj o lučkim kapetanijama, vježbenicima u pravosudnim tijelima, poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje, otocima, potpomognutim ali i brdsko-planinskim područjima, fiskalnoj odgovornosti, uzgoju domaćih životinja, morskom ribarstvu...

Predsjednik Sabora Jandroković najavljuje i kako će se rasprava o premijerovu godišnjem izvješću o stanju u društvu i radu vlade vezati za dvogodišnjicu vlade, u prvoj polovici listopada.

I izvan sabornice moglo bi biti burno s obzirom na to da bi se predstojećih dana trebalo konačno razriješiti pitanje čelnog čovjeka Kluba zastupnika SDP-a, a moguće je i formiranje još nekih saborskih klubova nezavisnih zastupnika.

>> Pogledajte kako su članovi Slobodne Hrvatske jajima gađali zgradu HDZ-a

Ključne riječi

Komentara 6

CM
carlo.maldini.96
14:30 18.09.2018.

ajde da prođe više prvo glasovanje da prestanu priče i copy paste članci o saborskoj većini i broju ruku

LP
luka.profaca
14:39 18.09.2018.

Sreća SDP-ova da je završila ljetna stanka, kako su se krenuli osipati prijetio ime je opstanak postojanja vlastitog Kluba!!

AN
AngelaM
14:41 18.09.2018.

najgledanija zabavna emisija u RH

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije