Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBAR GAZDA Google svojim zaposlenicima pruža bezbrojne pogodnosti

Zašto želite raditi na Googleu

17.02.2008.
u 20:13

- Ne samo da sam se dva dana napio sokova iz hladnjaka koji su na svakom uglu, nego sam se i dobrano najeo, i to besplatno - kaže Peter Abilla. Naime, na Googleovu kampusu svi su restorani i barovi - njih 20-ak, potpuno besplatni. Organizirani su po principu bifea - uđeš, uzmeš što želiš i odeš.

Uz restorane s talijanskom, meksičkom, indijskom i japanskom kuhinjom, velik broj nudi vegetarijansku hranu - tofu, klice... No, posao u Googleu nije samo gurmanski užitak. Zaposlenicima se nude bezbrojne pogodnosti, kaže softverski inženjer Paul. U dvije godine, otkako radi u Mountain View kampusu, dobro je upoznao sobe za masažu, bazene, liječnike, teretane...

Radno vrijeme nije kao u tvornici, ima ih koji na posao dolaze tek u 11 sati. Ipak, dok su besplatni restorani i teretane mamac na prvi pogled, pravi užitak je posao, odnosno dodatne mogućnosti - predavanja o različitim temama koja se redovno održavaju. Googleov kampus mjesto je koje kao magnet privlači vodeće znanstvenike, političare i govornike.

Ako si programer, u svakom desetljeću postoji mjesto na kojem moraš raditi. U 80-ima je to bio Xerox Parc, u 90-ima Microsoft, a sada je to Google - zaključuje Paul. Inače, renomirani časopis Fortune dva je puta zaredom Google proglasio najboljim poslodavcem u Americi.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije