Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubila sestru i držala tijelo u zamrzivaču

Sud objasnio zašto je puštena Smiljana Srnec: Njezina bolest ne može se liječiti u okviru zatvorskog sustava

Slavonski Brod: Sud potvrdio da je Smiljana Srnec puštena iz zatvora zbog bolesti koja se ne može liječiti u okviru zatvorskog sustava
Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL
1/4
12.09.2023.
u 12:38

Zatvorska bolnica je dala mišljenje da se ne može liječiti u okviru zatvorskog sustava

Smiljana Srnec, žena koja je ubila svoju sestru i njeno tijelo godinama držala u zamrzivaču, napustila je kaznionicu u Požegi. Riječ je o ''slučaju škrinja'' s početka 2019. godine, kada je u obiteljskoj kući u Palovcu u Međimurskoj županiji, u škrinji, pronađeno tijelo Jasmine Dominić čiji je nestanak prijavljen 16. kolovoza 2005. godine. 

VEZANI ČLANCI: 

"Sudac izvršenja Županijskog suda u Slavonskom Brodu svojim rješenjem od 28. kolovoza odredio je prekid izdržavanja kazne zatvora za zatvorenicu. Prekid je određen po članku 63 Zakona o izvršavanju kazne zatvora iz razloga što je kod zatvorenice došlo do pogoršanja njezine kronične bolesti koja se ne može liječiti u okviru zatvorskog sustava. Prekid je određen u vremenu od tri mjeseca, od 12. rujna do 12. prosinca", rekao je Mile Soldo, zamjenik glasnogovornika Županijskog suda u Slavonskom Brodu. .

Zatvorska bolnica je dala mišljenje da se ne može liječiti u okviru zatvorskog sustava, dodao je.  Krirurški zahvat Srnec bi trebala imati u KBC Zagreb. "Koliko sam vidio iz dokumentacije, operacija je zakazana za 18. rujna", rekao je Soldo.

Video: Obrana Smiljane Srnec: "Nisam kriva! Nikome od svoje obitelji ne bi naudila nikako."

Podsjetimo, radi se o ''slučaju škrinja'' s početka 2019. godine, kada je u obiteljskoj kući u Palovcu u Međimurskoj županiji, u škrinji, pronađeno tijelo Jasmine Dominić čiji je nestanak prijavljen 16. kolovoza 2005. godine. 

Inače, obitelj je nestanak tada 23-godišnjakinje prijavila pet godina nakon što je Jasmina nestala, a ubrzo je uhićena i Smiljana Srnec, njena sestra za koju se suđenjem ispostavilo da ju je usmrtila. Obdukcija je naknadno potvrdila kako je Jasmina ubijena s najmanje pet udaraca tupotvrdim predmetom u glavu, a Vrhovni sud tijekom potvrđivanja presude Srnec iznio je i neke detalje njene smrti.

Zamrzivač je zajedno s tijelom prevezen na Odjel patologije Županijske bolnice u Čakovcu radi odmrzavanja i obdukcije. U zapisniku o očevidu navodi se da je u škrinji pronađena tkanina bijele boje nalik na stolnjak, i da je tijelo bilo golo, a nakon odmrzavanja tijela otisak prsta nedvosmisleno je potvrdio da je riječ o Jasmini rođenoj 5. rujna 1977.  

GALERIJA Smiljana Srnec

Slavonski Brod: Sud potvrdio da je Smiljana Srnec puštena iz zatvora zbog bolesti koja se ne može liječiti u okviru zatvorskog sustava
1/6

Zbog položaja pronađenog tijela također je zaključeno kako je Jasmina bila ubijena u kući, a uz sve ostalo pronađeni je i trag otiska Smiljanine jagodice desnog palca na unutrašnjoj vreći koja se nalazila na glavi žrtve, što je izravno upućivalo na nju kao počiniteljicu. Tijekom suđenja objavljene su i fotografije škrinje u kojoj je tijelo Jasmine bilo 19 godina, a nakon 500 dana pritvora Smiljana je osuđena na 15 godina zatvora, što je nakon žalbe kasnije i pravomoćno potvrđeno. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije