Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAZNIONICA U POŽEGI

Usmrtila sestru i držala je u zamrzivaču: Na slobodu puštena Smiljana Srnec, sud otkrio razlog

Varaždin: Smiljana Srnec odlazi u suzama nakon što je osuđena za ubojstvo sestre
Foto: Željko Hladika/24sata/PIXSELL
1/3
12.09.2023.
u 10:15

Sud u Požegi potvrdio je kako je Srnec zbog ''bolesti zatvorenice, prihvaćena molba za prekid izdržavanja kazne zatvora u trajanju od tri mjeseca''

Smiljana Srnec, žena koja je usmrtila svoju sestru i njeno tijelo godinama držala u zamrzivaču, ovog je utorka napustila kaznionicu u Požegi. Kako doznaje Danas.hr, Srnec se privremeno prekinulo izdržavanje zatvorske kazne. 

Sud u Požegi potvrdio je kako je Srnec zbog ''bolesti zatvorenice, prihvaćena molba za prekid izdržavanja kazne zatvora u trajanju od tri mjeseca''. Samim time, zatvorska kazna se prekida s današnjim danom, a nastavlja se 12. prosinca ove godine. 

Ono što se neslužbeno doznaje je da su se brojni začudili ovom prekidu izdržavanja kazne jer, kako se navodi, ne radi se o nikakvom hitnom slučaju.

POVEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, Srnec je u travnju 2021. bila osuđena na 15 godina zatvora zbog kazneno djela ubojstva, a osuđena je jer je usmrtila sestru prije više od 20 godina. Sud je tako objasnio kako je Srnec u to vrijeme tupim predmetom zadala više udaraca u glavu sestri, a nakon što je umrla zamotala joj tijelo u plastične vreće i tijelo stavila u škrinju gdje je bilo godinama. Inače, radi se o najvišoj propisanoj kazni za kazneno djelo ubojstva u vrijeme počinjenja djela. 

>> VIDEO Suđenje Smiljani Srnec: Prvi put u javnosti su prikazane fotografije škrinje u kojoj je nađeno tijelo njene sestre

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Carbonado
Carbonado
10:30 12.09.2023.

Kako prekid kazne zbog bolesti? Pa zbog bolesti je i tamo.

PO
poluvodič
10:28 12.09.2023.

15 godina za brutalno ubojstvo i skriveno tijelo u zamrzivaču.. E moj narode

KU
Kujttim
11:23 12.09.2023.

Ako ne postoje uvjeti za liječenje u Bolnici za osobe lišene slobode sud uvijek odobrava prekid kazne. Bez obzira na okolnosti počinjenja kaznenog djela, ona neće nigdje pobjeći i neće počiniti novo ubojstvo. Uostalom, u tom kaznenom djelu je imala i pomagače jer mi nitko ne može reći da ostali ukućani nisu znali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije