Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ ŠKRINJA

Detalji suđenja Smiljani Srnec: Tijelo Jasmine otkriveno nakon 19 godina, a jedan dokaz bio je ključan

Varaždin: Suprug Smiljane Srnec odbio svjedočiti
Foto: Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL
1/3
12.09.2023.
u 11:54

Radi se o ''slučaju škrinja'' s početka 2019. godine, kada je u obiteljskoj kući u Palovcu u Međimurskoj županiji, u škrinji, pronađeno tijelo Jasmine Dominić čiji je nestanak prijavljen 16. kolovoza 2005. godine

Ovog je utorka privremeno na slobodu puštena Smiljana Srnec, žena čiji je zločin potresao Hrvatsku i zbog kojeg je osuđena na 15 godina zatvora. Srnec je jutros dočekao suprug te će zbog bolesti, doznao je ranije Danas.hr, tri mjeseca imati prekid izdržavanja zatvorske kazne. 

Podsjetimo, radi se o ''slučaju škrinja'' s početka 2019. godine, kada je u obiteljskoj kući u Palovcu u Međimurskoj županiji, u škrinji, pronađeno tijelo Jasmine Dominić čiji je nestanak prijavljen 16. kolovoza 2005. godine. 

 

>> VIDEO Smiljana Srnec 2019. dovedena u Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu

Inače, obitelj je nestanak tada 23-godišnjakinje prijavila pet godina nakon što je Jasmina nestala, a ubrzo je uhićena i Smiljana Srnec, njena sestra za koju se suđenjem ispostavilo da ju je usmrtila. Obdukcija je naknadno potvrdila kako je Jasmina ubijena s najmanje pet udaraca tupotvrdim predmetom u glavu, a Vrhovni sud tijekom potvrđivanja presude Srnec iznio je i neke detalje njene smrti.

POVEZANI ČLANCI:

Tako je objavljeno kako su škrinju prvi otvorili kćer Smiljane i njen nevjenčani suprug, a prilikom otvaranja i rezanja slijepljene gume između poklopca i škrinje i rezanja crne vreće ugledali su noge i žensko spolovilo, o čemu su obavijestili nevjenčanu suprugu. U škrinji su naknadno pronađene i vrećice sa smrznutim voćem na kojem je bila navedena 2008. godina, što je navelo na zaključak kako je tijelo tamo bilo od ljeta 2000. godine.

Varaždin: Suprug Smiljane Srnec odbio svjedočiti
1/17

Zamrzivač je zajedno s tijelom prevezen na Odjel patologije Županijske bolnice u Čakovcu radi odmrzavanja i obdukcije. U zapisniku o očevidu navodi se da je u škrinji pronađena tkanina bijele boje nalik na stolnjak, i da je tijelo bilo golo, a nakon odmrzavanja tijela otisak prsta nedvosmisleno je potvrdio da je riječ o Jasmini rođenoj 5. rujna 1977.  

Zbog položaja pronađenog tijela također je zaključeno kako je Jasmina bila ubijena u kući, a uz sve ostalo pronađeni je i trag otiska Smiljanine jagodice desnog palca na unutrašnjoj vreći koja se nalazila na glavi žrtve, što je izravno upućivalo na nju kao počiniteljicu. Tijekom suđenja objavljene su i fotografije škrinje u kojoj je tijelo Jasmine bilo 19 godina, a nakon 500 dana pritvora Smiljana je osuđena na 15 godina zatvora, što je nakon žalbe kasnije i pravomoćno potvrđeno. 

Palovac je tada s nestrpljenjem čekao presudu, a govorili su nam još tada kako su znali da će biti osuđena. - Bili smo sigurni da će biti osuđena, samo nismo znali koliko će dobiti. No, ovo je doista premalo! - poručili su, 

>> VIDEO Suđenje Smiljani Srnec: Prvi put u javnosti su prikazane fotografije škrinje u kojoj je nađeno tijelo njene sestre

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije