Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRVOPROLIĆE Alenka Percan (40) izbodena je po vratu, prsima i leđima, a devetogodišnji Martin po vratu

Zašto je Percan ubio sina i ženu?

13.04.2009.
u 18:07

PULA – Rezultati obdukcije nad tijelima u subotnjoj noći ubijenih Alenke Percan (40) i sina Martina (9) pokazali su da su oboje umrli od iskrvarenja uzrokovanih ubodno-reznim ranama. Alenka je imala brojne rane na vratu, prsima i leđima, a dječak je iskrvario zbog rana na vratu.

Nevojbeno je utvrđeno da je ubojica suprug i otac Roberto Percan (44), koji ih je ubio nožem, a njihova tijela pronašao je u subotu ujutro stariji 18-godišnji sin u spavaćoj sobi obiteljske kuće u Ulici Mate Balote u Raklju. Percan je preminuo u pulskoj bolnici na Uskrs, oko 8.30 sati, od ozljeda koje si je po rukama nanio nožem, istim kojim je ubio suprugu i sina. Njegovo onesviješteno tijelo pronađeno je dvadesetak metara od kuće.

Policija istražuje
– S mjesta događaja izuzeta je i bočica – odgovorila je glasnogovornica Policijske uprave istarske Nataša Rogić na pitanje je li istina da je Percan, prije nego li si je prerezao žile, ispio i poljoprivredni otrov, o čemu su govorili mještani Raklja, no nije potvrdila kako je u bočici bila upravo otrovna tekućina.

Policijska uprava istarska navodi da se i dalje radi na utvrđivanju svih okolnosti tragedije, pa i motiva zločina.

Sprovod Alenke i Martina bit će u utorak u Raklju, pola sata prije ubojičina.

Roberto Percan je radio u pulskom Vodovodu, a Alenka u trgovini Miracolo. Susjedi kažu da su imali miran bračni život.

Susjed Boris Vivoda bio je dobar sa obitelji Roberta Percana, ali mu se čini kako zadnjih godina nešto nije štimalo.

– Cijelo selo je primijetilo da se on malo čudno ponašao. Događalo se da prođe pored mene i da me ne pozdravi, iako je to ranije činio, a imao sam i dojam da je izuzetno odsutan. Znao bih pričati s njim, ali mi se činilo da me uopće ne sluša – kaže susjed i dodaje:

Podsjeća na Voškiona
– Znam da je bio bolestan, valjda nešto s kralježnicom, da je imao neku operaciju i dugo je bio na bolovanju. Inače je bio dobra osoba, pa mi ova tragedija ne ide u glavu. Sve me to podsjeća na slučaj Voškion - kazao je Boris Vivoda.


Šokirana obitelj i mještani pitaju se 'zašto, zašto...'

- Zašto malega, zašto malega - neutješno je ponavljao Alenkin otac Milan Peruško koji ujutro oko devet sati još nije ni znao da je ubijena i njegova kći Alenka. Kada je to doznao, pozlilo mu je, a plakala je i njegova supruga Stanka Đukić. Alenkina majka Marija stajala je podalje naslonjena uz obližnji zid, vidno potresena. Još ju je više potreslo kad je oko 10.30 sati iz dvorišta kuće u kojoj se dogodilo krvoproliće kraj nje prošlo vozilo Pogrebnog zavoda s tijelima ubijenih.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije