Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Polemika
Povratak na članak

Zašto Hrvatska mora plaćati Šerbedžijinu "ljubav"

Poznati glumac uopće ne dopušta da se kritički govori o njegovu radu, a posebno o tijeku državnog novca u njegovo privatno kazalište Ulysses

Komentari 37

Avatar transdanubier
transdanubier
16:20 24.07.2015.

Da, Rade se stvarno proslavio u Americi i Europi po bezbrojnim sitnim sporednim ulogama. Nikad glavne! Nikad značajnije! Ili je ruski mafijaš i neki potrčko, ili je tamanitelj mladih gorila, ili je stari zavodnik maloljetnica. Rijetko kad je dobio pristojnu ulogu. A u Hrvatskoj prije rata gotovo da nije bilo filma ni serije gdje nije kolo vodio. Jasno, da mu to sada fali jer nema previše svojih poklonika u Hrvatskoj. Osim (jugo)nostalgičara! O njegovim pjesmuljcima i o njemu kao "šansonjeru" nema smisla trošiti riječi. Dosadno i stereotipno do zla boga! Tip uopće nema sluha! Tako je to kad se želi biti umjetnik na svim područjima. Izgubi se pregled na svime. Postoji krasna švapska poslovica koja glasi "Schuster, bleib bei deiner Leiste!" Toga bi se oronuli Rade trebao držati i povući se posve u osamu i tišinu! Dok a se ne zaboravi....

VL
BA
bakulušić
17:45 24.07.2015.

Rade Šerbedžija je, ako ne najbolji, onda jedan od najboljih hrvatskih glumaca. Srbin je. Pa neka je! I nije on kriv što su političari Brijune pretvorili u jedan mali jugoslavenski kutak. Nije njima do Šerbedžije nego do druženja sa starim prijateljima i do razgovora tipa "...tko nas, bre razdvoji". Rade samo poneku otpjeva i odigra. A oni to dobro plaćaju. Iz državnog i gradskih proračuna. Da nema Rade, oni bi sebi našli drugog Radu.

VL
ZU
zulika
16:22 24.07.2015.

chetnika vratit u svoju domovinu Srbiju gdje je dao vise intervjua kontra hr.u vrijeme domovinskog rata.

VL
GU
gustirna
16:16 24.07.2015.

Srbo-udbaska nedodirljiva mafija u rijeci napravila je studij glume sve samo zbog svojih cetnika i jugoslovena.....otvara drug partijski potrcko cvitan gradske afere ,gdje udba i orjuna nije na vlasti,kao na traci ali orjunasku rijeku,orjunasku pulu.....zato drug rade( i cetnik frljic ) u tim orjunasko udbaskim sredinama pliva kao morski pas.....

VL
HO
homofob
16:08 24.07.2015.

Glumac rade Serbedzija jos uvijek glumi da mu je Hrvatska domovina! Kada je poceo rat on se svojevoljno opredjelio koja mu je strana u ratu vazna i tamo se priklonio. Koliko je javnosti poznato niti je tamo otvorio front protiv okupatora Hrvatske niti je javno protestirao svoje uvjerenje da se Hrvatskoj cini nepravda nego je sutio kao zenski spolni organ bez glasnica. Bilo bi zaista u redu da ga je pretstavnik Republike Hrvatske davno zamolio da se ispise iz drzavljanstva i ako mu se u Hrvatsku dolazi da to cini s putovnicom drzave za koju se opredjelio na pocetku rata!

VL
KR
krka
16:58 24.07.2015.

zašto dajete pozornost ovome trećerazrednome glumcu i ideologu četništva? ne mu dati jedne lipe, širok svijet, neka bira stranu svijeta kako mu milo! Sjeverna Koreja će ga objeručke prihvatiti

VL
GU
gustirna
16:48 24.07.2015.

Drazene,kapa do poda.....ali ipak ,ne naginji se kroz prozor....udba ne oprasta.

VL
GU
gustirna
16:55 24.07.2015.

Poznatom holivudskom glumcu orjuna u rijeci daje drzavni stan i otvara mu radno mjesto...hihihaha .....jad i bijeda udbaske orjune.....ubrzo bumo znali sto je obersnelova orjuna dala cetniku frljicu.....

VL
NA
navijeke
19:48 24.07.2015.

Gospodin Šerbedžija 'prijeti' odlaskom? Kaj se čeka, gospon Šerbedžija? Kaznite nas svojim odlaskom, molimo Vas!! No budite onda dosljedni do kraja i s gnušanjem se odreknite državljanstva i svih dotacija mrske Vam zemlje. Karakternoj osobi poput Vas sigurno neće biti teško učiniti taj Vama mali korak, a Hrvatskoj velik. :)

VL
Avatar Peterančan
Peterančan
20:09 24.07.2015.

OLOŠ!

VL
DU
Deleted user
18:34 24.07.2015.

Jako dobro pitanje no mi uvije nešto plačamo susjedima, "ljevičarima" "desničarima, Srbima, Slovencima pa i Bosancima, iz jednostavnog razloga što nemamo političara koji bi se istinski zauzimali za hrvatske interese pa imamo vlast ili lopovsku ili nesposobnu ili kao trenutno dva u jedan.

VL
BB
bblc
18:12 24.07.2015.

Što ovaj čedo radi u našoj Domovini?Nismo i nećemo čedo,zaboraviti što si radio protiv naše Hrvatske.

VL
OS
osica
16:25 24.07.2015.

Problem ; " ja ne bih plaćala tu ljubav , " ali ako Šipuš i kompa kažu da moram? Nema mi pomoći " morati ću Radi plaćati za ljubav prema Hrvatskoj ." jer će otići , a ja ga nene zadžavam , a plaćati moram.

VL
AS
ante_slavonac
17:42 24.07.2015.

Rado ide Rade u čet..ike.

VL
Avatar vekavac
vekavac
21:28 24.07.2015.

Vrijeme je da se Radovan makne sa grbače državljana ove zemlje . On je kao propali nogometaš ,nema za prosječne mjesta u vani pa se uhljebi kod nas. Zašto nije otišao u majčicu Srbiju kad ne voli ovu zemlju i ovaj narod ali voli njegov novac.Zato druže radu put pod noge pa preko drine i ne vraćaj se nipošto jer te stvarno ne trebamo.

VL
PL
Placid
17:12 25.07.2015.

Mene kao poreznog obveznika zanima jesu li bili javni natječaji za "kazalište na Brijunima"? Također me zanima je li Sveučilište raspisalo natječaj za "studij glume"? Po kojim kriterijima je dobio Brijune i "studij glume"? Može li to Večernjak istražiti? U okviru Večernjaka imate autoricu privatnog kazališta, je li se njezino kazalište moglo natjecati za ta dva mjesta, kao i ostale privatne kazališne kuće u Hrvatskoj?

VL
Avatar istovari
istovari
17:36 24.07.2015.

Hrvatska je plaćala i plaća puno skuplje uhljebe i domoljube svih mogućih političkih boja i opcija iza kojih je ostala spaljena i zadužena zemlja, devastirana ekonomija, stotine tisuća ljudi bez posla i budućnosti....i sad nekakav glumac nacionalni problem br.1 ..1 . Do naslovnica neće doći njegovo djelo (kultura je iza sporta i crne kronike) već "skandalozna" izjava kojom se usudio reći nešto preko čega se obično prelazi bez puno kad je riječ o nekom drugom....

VL
Avatar Piktor-
Piktor-
18:43 24.07.2015.

transdanubier 24.07.2015 u 16:20h A akd toliki "sporednjak", sto te smeta ?

VL
Avatar comparator
comparator
08:06 25.07.2015.

On je prihvatio Hrvatsku isključivo kao masnu koku i poligon izdržljivosti u specijalnom ratu. Svjestan ili ne te pozicije koja je upalila zbog velikog dijela publike koja se nada raspadu demokracije i propasti Hrvatske on samo podržava tu njihovu nadu. Hrvatska njemu i takvima s figom u đepu jednostavno ne smije davati pozornost.

VL
Avatar Panonicus
Panonicus
13:44 25.07.2015.

G. Ćuriću, čestitke na tekstu kojim pogađate samu bit Šerbedžijinog rašomona.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.