Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR OBRANE BIH

Zarobljene vojnike HVO-a iskorištavali smo kao roblje

Ministar obrane Selmo Cikotić
BRACO SELIMOVIĆ
22.04.2010.
u 08:48

MInistar obrane BiH Selmo Cikotić to je priznao na suđenju optuženima za ratne zločine nad Hrvatima u Bugojnu.

Na suđenju optuženima za ratne zločine nad Hrvatima u Bugojnu ministar obrane BiH Selmo Cikotić jučer je potvrdio kako su zarobljeni pripadnici HVO-a korišteni kao roblje, pišu bosansko-hercegovački mediji. Na ispitivanju koje se vodi pred sudom BiH u Sarajevu ministar Cikotić kazao je kako je tijekom rata, kao visoki časnik Armije BiH i zapovjednik operativne skupine "Zapad" sa sjedištem u Bugojnu, dobio zahtjev od jedne od postrojbi pod svojim zapovjedništvom da pošalje zarobljene hrvatske vojnike na rad u Uskoplje.

Ovo je priznao nakon što je optužba predočila dokumentaciju koja to potvrđuje.

Nakon ovoga Cikotićeva iskaza predsjedatelj sudskog vijeća Davorin Jukić odlučio je prekinuti svjedočenje s obrazloženjem kako ministra obrane daljnje davanje iskaza može dovesti u poziciju da se i sam nađe na optuženičkoj klupi. Naime, sud je donio odluku da mu se dodijeli pravni savjetnik za daljnji postupak. Ministar obrane je na to izjavio da će angažirati odvjetnika, no da mu nije poznato da se nad njim provodi bilo kakav kazneni postupak.

Inače, optuženima u ovom postupku sudi se za zločine nad Hrvatima koji su bili zatočeni u logoru na nogometnom stadionu u Bugojnu.




Komentara 33

JO
joshua
10:25 04.07.2010.

Mitre, šteta što su ona 23-ojica Hrvata iz Bugojna netragom nestala sa stadiona. Sigurno bi oni mogli posvjedočiti da su Bošnjaci Muslimani uvijek i svugdje bili samo žrtve, nikad krvnici...

DO
donat191056
09:44 22.04.2010.

Čim ovaj tekst pročita predsjednik RH Josipović isti čas će otići u Sarajevo i ispričati se za patnje pripadnika ABiH. Ako je sebi dosljedan, tako će postupiti.

OB
-obrisani-
13:59 22.04.2010.

Ovde se radi o HVO vojnicima koji su isli na radnu obavezu a internet novinarcic formulise sve to ,,iskoristavanjem kao roblja\" ... Pa dobro Bubalo kad se lijepo igras rijecima , kako cemo nazvati one muslimanske civile koje ste ize iz stanova izvodili i koristili ne samo kao roblje vec kao zivi stit u sukobima.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije