Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBIJEN U PUCNJAVI

Zapaljene svijeće ispred noćnog kluba Ritz u spomen na Tomislava Sablju

Zapaljene svijeće ispred noćnog kluba Ritz u spomen na Tomislava Sablju
Foto: Čitatelj
1/13
23.04.2023.
u 15:32

"Možemo zaključiti da se ovdje ne radi o nekom ranije planiramo ubojstvu ili dogovorenom sukobu pojedinaca, vjerojatno je prethodila nekakva svađa, to se zove situacijski delikt", kazao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović

Ispred zagrebačkog noćnog kluba Ritz zapaljene su svijeće u spomen na Tomislava Sablju (41), jučer ubijenog u pucnjavi. Policija je izvijestila kako je u Ulici Florijana Andrašeca oko 4.45 sati došlo do fizičkog sukoba više osoba, nakon čega je muškarac ubijen s više hitaca vatrenog oružja. Osumnjičenik za ubojstvo je zaštitar kluba Kristijan Knego koji je danas priveden na Županijsko državno odvjetništvo.

Ubijeni Sabljo optuženik je iz Uskokove akcije Tebra u kojoj je bio jedan od uhićenih zbog krijumčarenja gotovo 16 tona marihuane, ali i paljenja automobila i utjerivanja dugova. Prema neslužbenim informacijama Večernjeg lista, Sabljo je u Ritz došao u društvu kuma Tomislava Sučića i Gorana Vidovića, suoptuženika u akciji Tebra.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ranije danas osvrnuo se na ubojstvo u noćnom klubu te otkrio nekoliko detalja. "Policija je reagirala promptno, uhitila je dvije osobe koje se dovode u vezu s tim ubojstvom. U tijeku je kriminalistička istraga koja će donijeti neki epilog, a onda će se sve reći u detalje. U ovom trenutku niti znam niti mogu više reći. Bitno je reći da je policija učinkovita. Razina razriješenosti slučajeva nikad nije bila veća", istaknuo je. 

"Možemo zaključiti da se ovdje ne radi o nekom ranije planiramo ubojstvu ili dogovorenom sukobu pojedinaca, vjerojatno je prethodila nekakva svađa, to se zove situacijski delikt. Kriminal se događa, ali se efikasno suzbija u Hrvatskoj. Po broju razriješenosti u Hrvatskoj je u samom vrhu Europe ako ne i na vrhu", dodao je ministar.

Zagrebačka policija jučer je sazvala i izvanrednu konferenciju na kojoj je govorio voditelj odjela za krvne delikte Miroslav Topić

"Utvrđujemo sve okolnosti, radi se o osobama koje su od ranije poznate po policijskom postupanju, no same njihove odnose ćemo otkriti u istraživanju. Obavit će se više desetaka razgovora", naveo je te istaknuo kako osumnjičenik nije pružao otpor.

VIDEO Tko je Tomislav Sabljo, ubijen u noćnom klubu: Zadnjih je godina više bio u Remetincu nego van njega

Ključne riječi

Komentara 6

NO
Nostromo
16:50 23.04.2023.

Kaže B. da se kriminal efikasno suzbija u hrvatskoj, a kriminalci optuženi za niz kriminalnih djela slobodno šeću, pokazatelj je ovaj u klubu. Da je bio u zatvoru, možda bi bio živ, ili bi prije tamo skončao zbog neplaćanja 16 tona droge.

GO
goran2hr
18:14 23.04.2023.

2019. švercao 16 tona droge, palio aute i iznuđivao. Zašto nije bio u zatvoru? Uostalom, sada bi bio živ.

V0
Vlaskoulicanec4.0
16:56 23.04.2023.

Obračun u kriminalnom miljeu... Što se više međusobno pokolju, to bolje. Barem neće sjediti u zatvoru na našoj grbači!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije