Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obranjene kuće u Kistanju

Izbjegnuta katastrofa: vatrogasci ukrotili požar u šibenskom brodogradilištu

Požar u Šibeniku
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/5
19.08.2017.
u 21:43

Velike požare kod Kistanja u subotu popodne gasilo je osam protupožarnih aviona i helikoptera iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, i to na tri lokacije u krugu desetak kilometara.

Požar koji je u subotu oko 12,30 planuo u remontnom brodogradilištu NCP u Šibeniku, zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca, stavljen je pod nadzor te je izbjegnuta katastrofa, doznaje se iz  šibensko-kninskog Centra 112 koji međutim dodaje kako gori kod Kistanja, Polače, na Svilaji i Promini.

"Požar koji je u 12,30 planuo u NCP-u lokaliziran je u 14,29 sati, a sada je ugašen do kraja. Riječ je o požaru kontenjera za smeće koji se proširio na skladište", doznaje se u Županijskom centru 112.

Požar u Šibeniku
1/20

"Ne znam ništa za sada osim da je izgorio kontejner i dio skladišta te da nitko nije ozlijeđen. Srećom, danas je neradni dan pa smo izbjegli veću katastrofu. Kolika je šteta tek ćemo utvrditi, ali po dosadašnjim informacijama mislim da smo, prvenstveno zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca spriječili veliku materijalnu štetu. Ovim putem zahvaljujem svim vatrogascima koji su tako brzo izašli na intervenciju i ugasili požar. O uzrocima za sada ne možemo nagađati, ali postoje nadzorne kamere koje će nam pomoći u istrazi“, kazao je hini Roko Vuletić, predsjednik Uprave NCP-a..

Velike požare kod Kistanja u subotu popodne gasilo je osam protupožarnih aviona i helikoptera iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, i to na tri lokacije u krugu desetak kilometara. 

Sve su kuće obranjene, a zračne snage na požarištima ulažu maksimalne napore kako bi požare stavile pod nadzor gasitelja budući da po noći ne mogu letjeti.

 

Ključne riječi

Komentara 10

RO
robertbruckner
20:18 19.08.2017.

bre susedi i petokolonasi zapalili hrvatsku, e sad neka je gase socijalisti i komunisti koji su poklonili oruzje teritojalne obrane srbima tako das e hrvati nemogu boriti, hrvati su se oslobodili terorista a sad se neka socijalisti/komunisti oslobode vatre.

NO
nogogaz
19:30 19.08.2017.

Gori vatra? A ja mislia da vatra pada....

DU
Deleted user
18:17 19.08.2017.

neradni dan, znaci container se sam od sebe upalio.... treba te kriminalne palioce NAJSTROZIJE kazniti....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije