Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DALMACIJA U PLAMENU

Vatra na Promini ne posustaje, u pomoć stižu i vatrogasci iz Zagreba

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
19.08.2017.
u 13:27

Iz Zagreba prema Drnišu kreću 22 vatrogasca sa šest vozila

Na šibenskom području požar na Promini u subotu ujutro gasi oko 90 vatrogasaca i očekuje se dolazak zračnih snaga, još je aktivan požar na Svilaji, a onaj u Zatonu je u petak navečer ugašen i još se nadzire.

Vatra na Promini ne ugrožava naselja, gori uglavnom trava, makija i nisko raslinje.

Nakon gotovo 60 sati gašenja u petak nešto prije 23 sata požar između Zatona i Rasline proglašen je ugašenim. Prema prvim procjenama požarom je bilo zahvaćeno oko 650 hektara, doznaje se u Centru 112 Šibensko-kninske županije.

Temeljem zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika RH,Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba i Vatrogasna zajednica Grada Zagreba uputit će 22 vatrogasca sa šest vozila u Drniš, izvijestio je Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Budući da su najavljeni nepovoljni meteorološki uvjeti na području Drniša i okolice gdje je u ovom trenutku stanje na požarištu ozbiljno, tom izvanrednom dislokacijom nastoji se pomoći lokalnim vatrogascima pred najavljenu buru kao i izbjeći eventualno širenje požara.

Odlazak zagrebačkih vatrogasnih snaga predviđen je za 18 sati.

Komentara 7

WW
wwwcro
11:24 19.08.2017.

Opet Srbi lutaju i potpaljuju požare?

PR
prajdali100
14:38 19.08.2017.

Tko je ove godine spalio Hrvatsku ? Zastrasujuca nesposobnost nadleznih organa i sluzbi.

TT
tTony
16:43 19.08.2017.

Pogledajte kamere u zadnji mjesec dana na bezinskoj crpki u Drnisu i Kninu ko odvozi gorivo u gepeku cijie su rgistracije .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije