Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radionice

Zanimljiva Škola medijske kulture u Čakovcu

skola medijske kulture
Privatna arhiva
25.08.2011.
u 10:58

Voditelj radionice za digitalnu fotografiju prof. Darije Petković diplomirao je filmsko i TV snimanje na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu

U Čakovcu je u tijeku Škola medijske kulture dr. Ante Peterlić. Njeni su polaznici, među ostalim, analizirali film Traffic (2000.) redatelja Stevena Soderbergha. Analizu je vodila filmska i TV redateljica Snježana Tribuson, inače voditeljica radionice za igrani film. Osim teorijsko-radnog dijela koji je svaki polaznik po svom afinitetu odabrao, ovaj zajednički program svakodnevnog gledanja i analiziranja filmova odličan je dodatak cjelokupnom programu škole.

Čakovčani su mogli primijetiti i polaznike radionica za kameru i snimanje te digitalnu fotografiju s kamerama i fotoaparatima kako se vrzmaju po gradskim ulicama tražeći objekte i motive za najbolju fotografiju. Prije tri godine radionica za digitalnu fotografiju pojavila se na agendi škole i od tada vlada veliki interes polaznika za sudjelovanje u programu radionice. Samo je ove godine prijavljeno 14 polaznika koji su podijeljeni ovisno o svom znanju u početničku i naprednu grupu. 

Voditelj radionice za digitalnu fotografiju prof. Darije Petković diplomirao je filmsko i TV snimanje na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a petnaest godina radi kao fotograf i urednik fotografije u političkim i ekonomskim tjednicima, što samo potvrđuje da polaznike prati izvrsno „oko“ objektiva. Njegovi stručni suradnici za digitalnu fotografiju su dečki s portala za fotografsku i vizualnu kulturu www.fotografija.hr - Tomislav Buzz Buza, Petar Grozni Kovač i Milivoj Mimi Kuhar, hodajuće enciklopedije o fotoaparatima, kamerama, objektivima i kutevima snimanja. Kako su ovogodišnji polaznici svladali lekciju, moći će se pogledati 30. i 31. kolovoza u prostorijama Centra za kulturu Čakovec kada će biti izložene njihove fotografije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije