Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
živnuo interes za putovanja

Zaljubljeni Varaždinci u Opatiju, Riječani u Tuhelj

storyeditor/2022-02-02/PXL_NEW_220921_34712517.jpg
04.02.2022.
u 08:59

Neobično za veljaču, ali puno obitelji s djecom planira u drugom dijelu zimskih praznika u Dubai, na Maldive...

Ljubav prema putovanjima pokazuje se jačom od korone i u veljači, a ljubav je ovaj put i neposredni povod. U domaćim agencijama, naime, posljednjih dana svjedoče buđenju interesa za valentinovske aranžmane. Još uvijek neće biti masovnih odlazaka i grupa, ali Dan zaljubljenih svakako će na nekom putovanju provesti puno više parova nego lani.

Zaljubljeni vole wellness

– Apsolutno, i to puno više – potvrđuje Tomislav Fain, vlasnik zadarske putničke agencije Terra Travel.

– Zadrani su zainteresirani za valentinovske vikend-aranžmane u Dubrovniku, Istri i Kvarneru, ali i za wellness hotele u hrvatskoj unutrašnjosti.

Domaćini priređuju glazbena iznenađenja za zaljubljene goste, specijalne slastice, šampanjac u jacuzziju, zajedničke masaže i slično, a većina parova za blagdan svetog Valentina bira upravo toplice i wellness tretmane.

– Imamo dosta rezervacija za vikend uoči Valentinova u Tuheljskim toplicama, s tim da neki produljuju boravak i na sam Dan zaljubljenih – otkriva Ines Ivašić, voditeljica operative u riječkoj agenciji Fiume Tours.

– Odlično se za Valentinovo prodaje i jednodnevni izlet u Veneciju za 150 kuna, plus 15 eura za vaporet kojim će naši putnici stići na sam Trg sv. Marka. Od 1. veljače za Italiju više ne trebaju testovi, tako da ta zemlja ponovno postaje zanimljiva našim putnicima.

Većinu parova ipak zanima romantično putovanje unutar zemlje, a u agenciji Varaždin Tours otkrivaju da i Varaždinci za Dan zaljubljenih preferiraju toplice. Na prvom mjestu su im Terme Tuhelj, Sveti Martin i Jezerčica, ali i opatijski hoteli s wellness sadržajima.

– Grupa za Valentinovo nismo imali otprije pandemije, ali zadovoljni smo jer je zainteresiranih više nego lani. Većina, inače, uzima vikend aranžmane po osobi za 1100 – 1200 kuna – kaže voditeljica Varaždin Toursa Sandra Pavlinić.

Prilika za skijanje

I u zagrebačkom Palma Travelu kazuju da interesa za Valentinovo nema dovoljno za grupna putovanja, ali poštovatelja ljubavi i njezina praznika uvijek bude. Svi su zaljubljeni manje-više slični, pa i Zagrepčani traže spa sadržaje u toplicama u unutrašnjosti ili u kvarnerskim hotelima.

– Da, za Valentinovo se putuje mahom unutar zemlje, ali za drugi dio zimskih praznika mnogi planiraju daleke, tople destinacije. Takvih upita imamo neuobičajeno puno za veljaču i mnoge obitelji s djecom planiraju u Dubai, Egipat, Meksiko, na Kubu, Maldive, Sejšele – otkriva Ana Magdić, voditeljica prodaje u Palma Travelu.

Cijena egzotičnih putovanja u prosjeku se kreće od 6000 za Dubai do 15.000-16.000 za Maldive ili Sejšele, ali neki će umjesto na sunce od 20. do 27. veljače na još jedno skijanje...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije