Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RANIJE UPOZORILI

Zagrepčani čuli neugodan zvuk i prepali se da je potres, no otkrilo se brzo što je ustvari

panorama
Nikola Cutuk/PIXSELL
14.01.2022.
u 10:49

Tijekom provedbe planiranog leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje", naveli su iz MORH-a

Brojni građani Zagreba i Velike Gorice javljaju da ih je prepao neugodan zvuk, odnosno tutanj pa su mnogi opravdano pomislili da je riječ o potresu. Pokazalo da se da je ipak riječ o probijanju zvučnog zida koji se dogodio usred redovnih letačkik aktivnosti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila 

O mogućnosti da bi se to moglo dogoditi ranije je već izvijestio MORH. 

"U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila će u petak, 14. siječnja 2022. u periodu od 10 do 16 sati provoditi redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj.

Planiran probni let provodit će se kao zadnja faza ispitivanja aviona tijekom koje se očekuje probijanje zvučnog zida na visini od 10 000 do 14 000 metara na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

Tijekom provedbe planiranog leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje", naveli su iz MORH-a.

Probijanje zvučnog zida čulo se na području Novog Zagreba, Črnomerca i drugih zagrebačkih kvartova, kao i u Velikoj Gorici. 

VIDEO: Na naplatnim postajama Sveta Helena automobilom se zabio u betonski razdjelnik i poginuo

Komentara 10

DU
Deleted user
13:06 14.01.2022.

Samo ružite dečki. Uvijek Vas je lijepo čuti. A što o tome misle orjunaši, koga briga.

KR
Krotila
11:52 14.01.2022.

Zvuk je vro ugodan. Pozdrav Hrvatskim borbenim pilotima.

FN
Fr@njo
12:47 14.01.2022.

mogli bi tu demostraciju sile primjeniti cesce , da, sve ono sto potres nije srusio da to ucine sa probijanjem zvucnog zida..ne smije se zaboraviti Petrinja i Banovina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije