Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sandra Švaljek:

Zagrebu je prvi cilj spriječiti odljev mozgova

tehnološki park
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/2
04.12.2013.
u 15:15

Zamjenica gradonačelnika najavila je osnivanje centra za poduzetnike i redefiniranje uloge Tehnološkog parka

Oporavak glavnih gradova u Europi počeo je prije oporavka na nacionalnoj razini. Zagreb isto tako može biti mjesto stvaranja bogatstva, ali situacija s proračunom Grada Zagreba pokazuje da se u svojim investicijskim planovima ne može oslanjati na prihode iz gradskog proračuna niti javni infrastrukturni projekti mogu biti glavni motor razvoja, kazala je Sandra Švaljek, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika, na konferenciji o lokalnom razvoju u uvjetima krize koja se održava u Zagrebu.

Švaljek ističe da je prvi cilj zagrebačkih vlasti zadržavanje talenata i sprečavanje odljeva mozgova stvaranjem novih prilika za posao. Zagreb ima dobro obrazovanu radnu snagu koja je zbog poznavanja jezika i dobrih kontakata prvi kandidat za odljev mozgova. Drugi će cilj biti jačanje konkurentnosti postojećih i poticanje stvaranja novih tvrtki. Treba mijenjati strukturu gospodarstva zbog koje je dobrim dijelom i došlo do krize. Najavila je osnivanje centra za poduzetnike i redefiniranje uloge Tehnološkog parka.

Zagreb će uskoro predstaviti i katalog ulagačkog potencijala. Inače, Centar za lokalni razvoj Ekonomskog fakulteta Rijeka pokrenuo je i program certificiranja lokalnih jedinica, a dosad su samo Bjelovar i Ivanec dobili certifikat grada s povoljnim poslovnim okruženjem. Inače, na jugoistoku Europe najbolji gradovi za biznis su Moskva, Prag i Varšava.

>>Švaljek: U gospodarskim mjerama ima zena, dio je stigao iz Japana

>>Dogovor Bandića i S. Švaljek o Holdingu

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar ČENDŽAM BLENTONE
ČENDŽAM BLENTONE
16:39 04.12.2013.

ne pričajte o tehnologijama, kad niti kotač ne znate napraviti ! da li ste proizveli koji u zadnjih 50 godina? ....eeee.....to je surova istina !....kaj glumite kolonizatore svemira, kad ne znate ništa drugo do dijeliti diplome po svrsi i potrebiotrebi "elitnim političarima" (a pogotovo zaslužnoj djeci komunista....svi visoko obrazovani!!!????)

Avatar ČENDŽAM BLENTONE
ČENDŽAM BLENTONE
16:34 04.12.2013.

odljev političkih idiota je itekako poželjan zbog idiota pamet bježi, a ostaje jadna sirotinja bez ikakvih kapaciteta sa tendencijom pogoršanja ! pa nisu nikakav elitistički prag i kvaliteta članovi političkih stranaka ! kako vidimo, oni su baš ono što HR što HR ne treba....zapravo nitko ne treba i.iote !

IR
irani.
19:14 04.12.2013.

jellyfish, Nista ne brini, uskoro ce biti barem jos jedan ili dva referenduma, jer se upravo pocinje dizati dreka i galama oko jos nekoliko totalno nebitnih stvari nebi li se poslusne ovce uputilo u "pravom" smjeru. Ljudi koji misle svojomom glavom, sposoni su i postavljaju inteligentna pitanja nisu pozeljni u Hrvatskoj. Oni samo smetaju guranju Hrvatske u Srednji Vijek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije