Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUDITE NA OPREZU

Zagrebačka banka klijentima poslala važno upozorenje: Nikome to nemojte govoriti

Zagrebačka banka
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
28.11.2023.
u 22:53

U pojedinim slučajevima predstavljaju se kao tvrtka koja će korisniku vratiti novce koje je izgubio u prevari ili kako bi uplatili novac

Zagrebačka banka svoje je klijente upozorila da nikome ne daju svoje osobne ili financijske podatke jer su promijetili povećani broj prevara. Naime, prevaranti putem telefonskih poziva i drugih načina komunikacije (WhatsApp, SMS, e-mail) navode primatelje da daju osobne i/ili financijske podatke poput broja tokena i kodova koje on generira (OTP, MAC), podatke o platnim karticama (broj kartice i CVV kod) i osobne podatke (putem preslike osobne iskaznice i slično). U pojedinim slučajevima predstavljaju se kao tvrtka koja će korisniku vratiti novce koje je izgubio u prevari ili kako bi uplatili novac.

- Molimo da navedene podatke niti u kojem slučaju ne odajete jer oni nisu potrebni nikome od koga očekujete uplatu ili za bilo kakvu drugu vrstu transakcije. Molimo Vas za izniman oprez prilikom zaprimanja takve komunikacije. Zaključno, banka od Vas nikada neće tražiti navedene podatke - apelirali su iz Zagrebačke banke. 

VIDEO Policija o uhićenju prevaranata: Oštećenika bi moglo biti više od 1000, šteta je 18.5 mil. eura

VEZANI ČLANCI: 

Komentara 2

LE
lektor
06:17 03.02.2024.

Kako će mi platiti, ako nema broja računa? Ali kad zatraži broj kartice, prekidam operaciju

Avatar Aurel
Aurel
08:48 29.11.2023.

slično rade i na NJUŠKALU - kad bilo što prodaješ pa prihvatiš "ponudu" nekog kupca, MORAŠ im dati hrpu podataka... između ostalog i datum rođenja!!! i naravno broj računa u banci. totalno protuzakonito i kažnjivo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije