Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oduzeli joj dokumente

Strašan slučaj u Zagrebu: Tjerali su ženu (59) da svaki dan prosjači pa joj uzimali novac

policija ilustracija
Marko Prpic/PIXSELL
16.11.2023.
u 14:23

Prema navodima policije, 51-godišnjak je od tada svakodnevno dovozio 59-godišnjakinju do zagrebačkog Kvaternikovog trga gdje je ona svakodnevno prosjačila novac od prolaznika i potom ga predavala 20-godišnjaku

Zagrebačka policija prijavila je dvojicu muškaraca u dobi od 20 i 51 godine te 21-godišnju državljanku Srbije koje sumnjiči da su 59-godišnju hrvatsku državljanku natjerali na prosjačenje na Kvaternikovu trgu u Zagrebu.

Policija sumnja da je 20-godišnjak u dogovoru s članovima svoje obitelji te 51-godišnjakom i 21-godišnjakinjom obećao 59-godišnjakinji zaposlenje u Hrvatskoj. Nakon što je 59-godišnjakinja u rujnu prošle godine doputovala u Hrvatsku, trojac ju je smjestio u kuću na području Pisarovine, oduzeo joj osobne isprave i natjerao je na prosjačenje pod izlikom da je dužna podmiriti troškove smještaja i drugih potrepština.

Prema navodima policije, 51-godišnjak je od tada svakodnevno dovozio 59-godišnjakinju do zagrebačkog Kvaternikova trga gdje je ona svakodnevno prosjačila novac od prolaznika i potom ga predavala 20-godišnjaku. Međutim, kada je 59-godišnjakinja jednom prilikom isprosila manji novac od očekivanog, 20-godišnjak ju je išamarao, dok ju je 21-godišnjakinja jednom prilikom nogom udarila u tijelo. Uz to, tjerala ju je da čisti kuću, a s drugom dvojicom osumnjičenika nije joj omogućila liječnički pregled zbog zdravstvenih tegoba koje su je snašle.

Policija ističe da je trojac zloporabio teški položaj ovisnosti 59-godišnjakinje o članovima obitelji, a posebno s obzirom na njezina oštećenja osjetila. Kada je 59-godišnjakinja u listopadu ove godine pobjegla od nasilnog trojca, osumnjičenici su je pronašli u kući njezina poznanika u Dubravi i ponovno je pokušali natjerati na prosjačenje. Nakon što je 59-godišnjakinja odbila prosjačiti, 20-godišnjak i 21-godišnjakinja su je ugurali u tovarni prostor Citroëna Berlingo, ali je ona uspjela otvoriti vrata i pobjeći u kuću svojeg poznanika, nakon čega su se nasilnici udaljili. Nakon kriminalističkog istraživanja policija je osumnjičene predala pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće dostavljeno je nadležnom državnom odvjetništvu.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Dobrota na djelu: Vozačica tramvaja zaustavila svoje vozilo da pomogne slijepim supružnicima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije