Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ovrha se nastavlja

Zagorčeve nekretnine najprije na procjenu, a onda na dražbu

'11.11.2009.,Zagreb - Zrinjevac, Zupanijski sud, sudjenje u kojem je optuzen Nikica Jelavic, Vladimir Zagorec kao svjedok na sudjenju Nikici Jelavicu,  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
'Goran Stanzl/PIXSELL'
22.09.2010.
u 19:18

Zagorec se žalio da će ovrhom pretrpjeti nenadoknadivu štetu jer kao osuđenik na zatvor ne može privređivati.

Ovrha nad nekretninama Vladimira Zagorca, od kojeg država mora oduzeti 39 milijuna kuna stečenih u aferi Dragulji, nastavlja se te će se uskoro utvrditi vrijednost Zagorčevih nekretnina, a onda slijedi dražba! Zagrebački Općinski građanski sud odbio je Zagorčev prijedlog da se ovrha odgodi, ali i prijedlog njegove supruge Klerise da se nedopuštenom proglasi ovrha na stanu od 124 četvorna metra u Hatzovoj 1 te poslovnom prostoru u Boškovićevoj jer je ona vlasnica, odnosno suvlasnica tih nekretnina.

Sud je, prema izjavi glasnogovornice Maje Bilandžić, Klerisu Zagorec uputio da može pokrenuti parnicu radi proglašenja ovrhe nedopuštenom. No parnica ne odgađa izvršenje ovrhe. Zagorec se žalio da će ovrhom pretrpjeti nenadoknadivu štetu jer kao osuđenik na zatvor ne može privređivati, pa bi "ovrhom na svim njegovim nekretninama bila nemoguća egzistencija njegove obitelji – žene, dvoje malodobne djece i sina studenta".

Županijsko državno odvjetništvo koje zastupa RH uzvratilo je da Klerisa Zagorec ima stan od 97 četvornih metara u Streljačkoj ulici koji potječe iz bračne imovine i na kojem nije predložena ovrha. Drugim riječima, Zagorčeva djeca i supruga imaju gdje biti i nakon provođenja ovrhe nad njegovim nekretninama. No, Klerisa se žalila na odluku suda te traži da se do pravomoćnog okončanja parnice ovrha proglasi nedopuštenom. No, to ne utječe na nastavak ovrhe jer je zakazano ročište na kojem će se utvrđivati vrijednost nekretnina.

Komentara 15

ST
standup
19:50 22.09.2010.

eko,..i sada se galami o Nezainteresiranim Investitorima za Hrvatsku,...a zbog \"krivog parkiranja\" u Hr. dobijes´8 godina przúna ..., na osnovu svjedocénja kriminalca??

MM
Mladen Miletić
19:51 22.09.2010.

Uputio da može pokrenuti parnicu radi proglašenja ovrhe nedopuštenom. Onaj tko nema puno veze sa sudom da samo zna kako zekan trći. Za one bjednike kao ja dobiješ od suda ovrhu platiš odvjetnika traži i debelu \"NAGRADU\" jel ti jeje sredio posao sav sretan... Nakn decenije uspio. Malo sutra isti sud u tajnosti ( objava na ploči u sudnici održi izvede presudu ili prodaju dosuđenoga objekta i da ne obavjesti posjednika njihove OVRHE jačom ovrhom i pušiona sve gubiš .. Kao mi u V. gorici popušišmo zakonski kao super idioti.... Jelo vrha je nešto što nema problema proglasiti je jednom ovrhoim a potom ju godine i godine kasnije proglase nedopuštenom jel su prije sudili po zakonu a sada još bolje zakonjskije...

OB
-obrisani-
19:37 22.09.2010.

Ludnica. Na stranu što tko mislio o njemu, ali osudiše ga na osnovu jednog svjedoka koji je totalno mjenja/la iskaz. Samo u banana državama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije